Ajax blameert zichzelf tegen tweedeklasser BFC

Na de derbynederlaag tegen WV-HEDW leek het bekerduel met tweedeklasser BFC een mooie gelegenheid voor Ajax om vertrouwen te tanken.

Gesteund door zeker 150 tot 200 supporters uit Bussum schoot BFC op De Toekomst uit de startblokken: binnen 50 seconden schoot Jostein Ohm al uit en vrije trap de bal op de lat . Het was uitstel van executie want in de tweede minuut was het Saber Sharif die met een heerlijk geplaatst schot de tribune op sportpark de Toekomst deed exploderen: (0-1). Er was nog alle tijd voor Ajax om zich te herstellen, maar de formatie van oud-Ajacied Guus Uhlenbeek denderde over Ajax heen. Lars van Huisstede liet in de negende minuut een unieke kans op 0-2 liggen, maar er volgden meer kansen voor BFC. Zo spatte een schot van Sharif een paar minuten later uiten op de paal. Een paar minuten later raakte Ajax de bal kwijt en kon Jostein Ohm vanaf de middenlijn alleen richting Ruben Zandwijken: 0-2. Daarna nam BFC een paar minuten gas terug, maar het balbezit van Ajax duurde niet lang. Een paar minuten later kon Ohm vanaf de rand van de zestien de 0-3 binnenschieten. Pas vlak voor rust kwam Ajax tot zijn eerste kans. Een kopbal van Carlos Opoku werd gepakt door doelman Ranzijn. Maar de ruststand had ook zomaar nog pijnlijker kunnen zijn voor Ajax, want Zandwijken greep goed in bij een poging van Ohm en Olivier Blaauw dook in blessuretijd onder een voorzet door.

Na de pauze leek Ajax wat meer grip te hebben op de wedstrijd en stond BFC iets meer in de verdedigende stellingen. Ajax kreeg wat kansjes, zo schoot Rydell Poepon net naast en eindigde na een scrimmage de bal plotseling op de lat. Maar BFC had de deur allang op slot gegooid en moet met veel plezier hebben gezien dat het onmachtige Ajax zich continu stuk liep op de hechte defensie. Ondertussen kroop de wedstrijd naar het laatste kwartier en BFC bleef met speels gemak overeind. Het kreeg zelfs nog twee uitstekende kansen via Sharif en Cesar Westerink, beiden gered door Zandwijken. Een paar minuten voor tijd maakte Ajax via Opoku nog de 1-3, maar net als zaterdag tegen WV-HEDW was het te laat om nog voor een resultaat te gaan.

Een enorme stunt voor BFC en Ajax zal zichzelf weer snel bij elkaar moeten rapen, want zaterdag wacht in de competitie wederom een derby. De ploeg van Sander Middelbeek gaat dan op bezoek bij Swift.

Tekst: Marcel Wagenmakers

Bekijk via de link hieronder alle bekeruitslagen:

Programma & uitslagen districtsbeker 22 t/m 29 november

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)