Foto Rob van Vliet: Michiel Foppen stoomt namens Ajax

Ajax blijft meedoen om promotie

Hoofdklasser Ajax moest het vandaag op eigen veld opnemen tegen hekkensluiter DTS 35 uit Ede. Ajax maakte op sportpark ”De Toekomst” geen fout en won de wedstrijd makkelijk met 3-0. Twee doelpunten van Kenneth Misa-Danso voor rust en een goal van Patrick van Dijk na rust waren genoeg voor de drie punten.

Ajax begon de wedstrijd sterk en liet meteen aan de spelers uit Ede merken dat het een zware middag zou worden op het zonnige sportpark ”De Toekomst”. De Amsterdammers gingen vanaf de eerste minuut opzoek naar de een snelle goal en die kwam er al bijna in de vierde minuut. Een goed schot van Sérgio Cameron eindige net naast het doel van doelman Ozkan Yilmaz. Nog geen minuut later was het wel raak. Middenvelder Adham Kabet van DTS besloot in de vijfde minuut Ajax een handje te helpen door met een slechte terugspeelbal Kenneth Misa-Danso één op één met doelman Yilmaz te sturen, Misa-Danso faalde niet en schreef de 1-0 op zijn naam.

Na een kwartier spelen waren het Laurens ten Heuvel en Misa-Danso die een mooie één twee met elkaar opzette en de laatst genoemde ging voor eigen succes en de bal eindigde simpel in de handen van Yilmaz, waar Misa-Danso de bal eigenlijk had moeten terug leggen. DTS 35 kwam amper in het verhaal voor in het eerste bedrijf. Wel was er na twintig  minuten spelen een kleine kansje voor Jamal Bendadi door gerommel achterin bij Ajax maar Bendadi ging onzorgvuldig met de kans om.

Halverwege de eerste helft leek Ajax op een 2-0 voorsprong te komen. Een mooie lange pass van Danny Schenkel op Kevin de Visser, die de bal goed aannam en afwerkte. Doelman Yilmaz was al gepasseerd maar hij kon opgelucht adem halen toen hij het geluid van het aluminium hoorde.

Ajax ging onzorgvuldig om met de kansen en ook spits Ten Heuvel had het vizier niet op scherp en miste een aantal goede mogelijkheden. In tegenstelling tot een aantal teamgenoten ging ,vlak voor rust, Misa-Danso wel zorgvuldig met zijn kans om. Rechtsback Michiel Foppen bracht de bal goed voor en de verdediging van DTS zag er weer niet goed uit en Misa-Danso profiteerde daar optimaal van en tekende voor zijn tweede treffer deze middag.

Na rust was het spelbeld ongewijzigd. Ajax dicteerde en DTS liep achter de bal aan. Zo nu en dan werd doelman Orlowski ingespeeld door zijn eigen spelers om niet in slaap te vallen, want DTS creeerde geen enkele mogelijkheid. Na een kwartier spelen was het wederom raak voor Ajax. Cameron zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been en via De Visser en Ten Heuvel belandde de bal na een prachtige combinatie bij Patrick van Dijk die van dichtbij DTS definitief de das om deed, 3-0.

Foto Rob van Vliet: Kevin Visser beleefde met Ajax een makkelijke middag tegen DTS'33
Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser beleefde met Ajax een makkelijke middag tegen DTS’33

Ajax verzuimde de al ruime de marge uit te breiden. Een mooie steekbal van de Vries op Misa-Danso werd niet benut. Tien minuten voor tijd mocht Ten Heuvel die helaas geen goal kon maken plaats maken voor invaller Antonio Cvetkovic. Cvetkovic leek wel het net te kunnen vinden. Zijn schot vanuit de tweede lijn werd van richting veranderd door teamgenoot Visser en opnieuw bracht de paal redding voor DTS. Een andere invaller aan de kant van Ajax Hassan Aanzi creeerde voorzichzelf een goede kans door zijn tegenstander simpel uit te kappen. De afronding was matig. Ajax kwam tegen het zwak spelende DTS niet in gevaar en had met veel grotere cijfers moeten winnen.

Kenneth Misa-Danso had met zijn twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning: ”We begonnen de wedstrijd goed en maakten een snelle goal. Helaas maakte we het onszelf niet makkelijk door onzorgvuldig om te gaan met de kansen. Gelukkig maak ik voor rust nog de 2-0. We hadden het in de eerste helft moeten afmaken want zo houdt de tegenstander nog een sprankje hoop om in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig kwamen we in de tweede helft niet in gevaar en konden de wedstrijd simpel met 3-0 winnen.”