Ajax blijft op koers voor deelname aan nacompetitie

De chemie tussen de spelers van het zaterdagteam van Ajax en trainer Bart Logchies is zeker nog niet uitgewerkt. Dat bleek al uit het nieuws van donderdag, dat Logchies ook komend seizoen aan het roer staat bij de Amsterdammers. Zaterdag zette Ajax dat nieuws kracht bij. De formatie van Logchies won met 3-1 van laagvlieger DOVO. Met die zege zet Ajax wederom een goede stap richting het bereiken van de nacompetitie. ,,Een heel belangrijke zege tussen Quick Boys en Spakenburg in”, vertelde Logchies, die dinsdag in actie komt in de kwartfinale van de districtsbeker.

Voorafgaand aan het duel met de formatie uit Veenendaal had Ajax uit de eerste  drie wedstrijden van de laatste periode zeven punten behaald. Alleen tegen Quick Boys, de nummer twee van de ranglijst, kwam het team van Logchies niet tot winst.

Dennis Kaars nam zaterdagmiddag op De Toekomst de 1-0 voor zijn rekening. De aanvaller van de thuisploeg rondde na 27 minuten een geweldige aanval af. Sergio Cameron was de aangever. ,,In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, maar we hadden moeite met de speelwijze van DOVO. Het is een erg stug team”, aldus Logchies. Het tweede doelpunten viel pas na zestig minuten spelen. Middenvelder Laurent Delorge liet het net bollen.

Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser in gevechtl om de bal
Foto Rob van Vliet: Kevin de Visser in gevechtl om de bal

Na de 2-0 leek het duel te zijn gespeeld, maar niets was minder waar. DOVO, dat derde van onderen staat, kwamen via Leon Toonen terug in de wedstrijd, maar verder dan de 2-1 kwamen de gasten niet. Oud-prof Paul Quasten maakte twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd aan alle zekerheid een einde: 3-1.

Dankzij de overwinning is Ajax hard op weg om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de topklasse. Het team van Logchies, dat met veertig punten op derde plaats staat, kan zich nog op twee manier plaatsen. Door het winnen van de laatste periode en door een goede eindklassering. ,,Het werd onnodig spannend”, beaamde Logchies. ,,We hadden de kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. De 2-1 was te wijten aan slordigheden aan onze kant. DOVO werd na de aansluitingstreffer ook niet meer gevaarlijk. Gedurende de ontmoeting heeft het team amper kansen gehad.”

Foto’s: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)