Ajax blijft steken op 0-0

Kampioenskandidaat Ajax is vandaag blijven steken op 0-0. Voor velen een verassend resultaat omdat Ajax in thuiswedstrijden meestal  de winst pakt dit seizoen. Toch was trainer Bart Logchies niet ontevreden. Hij vond vooral dat zijn verdediging goed stand had gehouden.

In een gelijkopgaande strijd stuitte Ajax in de eerste helft op de stugge verdediging van VVA’71. Kleine kansen over en weer, zorgden niet voor een goal. Met de rust stond er dus nog steeds de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft begon Ajax aan te dringen en moesten de gasten ver terug. Melvin de Groot mocht alleen op de keeper af, maar kon het net niet vinden. Ook Patrick van Dijk en Laurens ten Heuvel probeerden hun ploeg op voorsprong te zetten, maar de afwerking was vandaag niet goed genoeg.

Ook het slotoffensief van Ajax leverde geen goal op. De druk op het vijandige doel werd wel steeds groter, maar de gasten wilden niet wijken en namen een punt mee uit Amsterdam. Bart Logchies wilde niet van verlies spreken.

Logchies:’Meestal is de aanval bij ons zeer goed, maar vandaag was dat de verdediging. Weinig kansen weggegeven en dat vind ik knap. Dat de aanval dan een iets mindere dag heeft kan gebeuren. Volgende week naar RODA’46 en we weten sinds vandaag (RODA’46 wint van Swift) dat we gewaarschuwd zijn. Daar overheen kijkt iedereen natuurlijk naar de wedstrijd tegen Swift over twee weken.’

De spanning blijft dus groot in zaterdag 1A. Swift ziet het gat niet groter worden dan drie punten en dat is een opluchting na het verlies van vandaag. Ajax lijkt er zich niet zoveel van aan te trekken en gelooft in het kampioenschap, net als hun grote broer op zondag. Over twee weken zal er een hoop duidelijk zijn.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)