Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax boekt ruime zege op Excelsior ’31

Ajax boekt ruime zege op Excelsior ’31

Ajax heeft de eerste seizoenshelft goed afgesloten. De Amsterdammers presteerden tot nu toe wisselend, maar wonnen zaterdag ruim van Excelsior ’31: 4-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

Onder erbarmelijke omstandigheden kwam de tegenstander uit Rijssen uitstekend uit de startblokken. Want al binnen 2 minuten was het Ruben Zandwijken die attent moest ingrijpen op een poging van Jamarro Diks. Excelsior ‘31 was meteen de bovenliggende partij en Ajax moest noodgedwongen achteruit. Toch was het in de omschakeling Jack van Moerkerk die doelman Koetsier dwong tot een goede reflex. Maar het initiatief bleef in handen van de gasten, die in de 8e minuut via Hakim Ezafzafi andermaal dichtbij de 0-1 waren via een vrije trap. Snel daarna gevolgd door een niet te missen kans van Jasper Veltkamp na een slippertje van Ruben Zandwijken.

Ajax had nog geen antwoord op de dadendrang van Excelsior ‘31 en de voorsprong in de 15e minuut van Ajax kwam dan ook uit de lucht vallen. De lange bal van Chavez Uitenwerf richting Koen Blommestijn werd niet goed door doelman Koetsier verwerkt. Daardoor kon de rebound simpel door Mitchel Bormann worden binnen gewerkt (1-0). Vanaf dat moment zat Ajax veel beter in de wedstrijd. Stukje bij beetje raakte dit duel ook meer in balans en dus was het voor de toeschouwers die droog stonden genieten.

Het open duel golfde op en neer en Ajax was in de 17e minuut wederom via Blommestijn dicht bij de 2-0. Maar ditmaal was doelman Koetsier de winnaar. Toch bleven de bezoekers dreigend in de omschakeling maar Ajax was dat ook. Zoals in de 33e minuut toen Toer Bouman teruglegde op Blommestijn, die vervolgens te wild overschoot. Na 45 minuten zeer aantrekkelijk voetbal kon het nog steeds twee kanten op gaan en stonden de Amsterdammers gezien de gevaarlijke openingsfase met veel mogelijkheden voor Excelsior’ 31 misschien iets fortuinlijk op voorsprong.

Na rust maakte Ajax snel een einde aan de eventuele illusies die Excelsior ‘31 had. Uit een perfecte voorzet van Glenn van Zoolingen kopte het nieuwe fenomeen Koen Blommestijn bekeken raak (2-0). Gerijpt als een uitstekende wijn in de zaterdag 2 van Detlef le Grand, maakt Blommestijn inmiddels reuzestappen en was zaterdagmiddag een uitstekende pion in het team van Yuri Rose. Ajax domineerde en controleerde en was bij vlagen heer en meester. Ajax wilde doordrukken en had in de 69e minuut daar de mogelijkheid voor, toen Ricardo Fransberg doelman Koetsier tegen kwam. Toch verdient ook Excelsior ’31 lof, want voor een leuke wedstrijd zijn 2 ploegen nodig. De gasten uit Rijssen bleven geloven in een resultaat en kozen continu hun weg naar voren.

Maar het was Ajax dat de voorsprong verder wist uit te breiden, met invaller Ilias Boudouni in de ploeg. Zijn corner werd hard binnen gekopt door Glenn van Zoolingen. Even later werd de 4-0 van Fransberg afgekeurd op advies van de grensrechter. Maar Ajax freewheelde richting de zege en speelde één van zijn betere wedstrijden dit seizoen. In de 90e minuut viel de 4-0 alsnog. Boudouni werd in het strafschopgebied gevloerd door Michel Mulkes Gerritsen. Hij verzilverde de penalty zelf.

Zo kruipt Ajax aan het einde van de eerste seizoenshelft richting het linkerrijtje. Het hervat het seizoen op 11 januari op bezoek bij DOVO.

Met dank aan Marcel Wagenmakers

Foto: Orange Pictures

Scorende Ajax-debutant Blommestijn: “Een droom die uitkomt”

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend