Home / Algemeen / Ajax doet goede zaken met zege op ASWH

Ajax doet goede zaken met zege op ASWH

Ajax heeft de stijgende lijn van de laatste weken doorgetrokken tegen ASWH. Doelpunten van Ralph Jurka en Sonny Pronk brachten de ploeg van Yuri Rose een 0-2 overwinning, waardoor de Amsterdammers zich definitief in de middenmoot van de Derde Divisie zaterdag hebben gemeld.

Voorafgaand aan het bezoek in Hendrik-Ido-Ambacht moest Rose improviseren. Vanwege afwezigheid van vaste waarden Bart Spil en Mitchell Burgzorg maakten Jay Winter en Chavez Uitenwerf hun opwachting in de basiself. Aan niets was dit te merken aan het spel; de Amsterdammers vlogen zelfs uit de startblokken en de eerste serieuze aanval was direct raak. Op aangeven van Jack van Moerkerk gleed spits Ralph Jurka in de tweede minuut de 0-1 binnen.

Ajax bleef vervolgens scherp en ging met volle overtuiging de duels. Heel langzaam kreeg ASWH meer grip op het spel van de bezoekers. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was in de twintigste minuut toen Lester Pires rakelings over kopte. Doelman Stephan Veenboer beleefde een relatief rustige middag, ondanks dat het af en toe wel druk voor zijn neus was. ASWH zocht telkens naar een opening en was via Lars Bosscha nog dicht bij de gelijkmaker.

De bezoekers kozen deels gedwongen voor de omschakeling tegen een bij vlagen onmachtig ASWH. Na de rust probeerden de Amsterdammers, met inmiddels de herstelde Toer Bouwman in het veld voor de geblesseerd geraakte Uitenwerf, meer uit de verdedigende stellingen. De thuisploeg bezat niet voldoende creativiteit om de Ajax-defensie kapot te spelen. Fabian Korporaal kreeg in de slotfase nog een goede schietkans, maar Veenboer hield zijn doel schoon.

In de slotfase werd Ajax iets brutaler, ook omdat ASWH steeds meer risico’s nam in de zoektocht naar een gelijkmaker. In de tegenaanval lag er voldoende ruimte om toe te slaan. Nadat Kevin Owusu Asare in kansrijke positie wild overschoot, was een andere invaller in de 92ste minut wel trefzeker. Met een zuivere knal gooide Sonny Pronk het duel definitief in het slot: 0-2.

De Amsterdammers klommen door deze zege naar de twaalfde plek, inmiddels acht punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week komt hoogvlieger Quick Boys op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Met dank aan Marcel Wagenmakers
Archieffoto: Dini Spil