Home / Algemeen / Ajax doet zichzelf tekort
Foto Rob van Vliet: Ajax pakt op de valreep een punt tegen Sportlust'46

Ajax doet zichzelf tekort

Vandaag stonden de nummer drie en vier tegenover elkaar, Ajax en Sportlust 46. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ajax deed zichzelf tekort op sportpark De Toekomst. Na de rust kreeg het een viertal fraaie kansen waarvan er wel een paar van in hadden gemogen. Toch viel de gelijkmaker. Wie anders dan Dennis Kaars was de maker van de langverwachte gelijkmaker. In blessuretijd schoot de topscorer zijn elfde seizoenstreffer binnen.

Coach Bart Logchies speelde zonder Schenkel en Van der Molen. Het was even wennen voor de vervangers Silver Abdulrahman en Cerezo Fung-A-Wing in de achterste linie.

Winst was geboden op De Toekomst om niet verder op achterstand komen van koploper Ter Leede. Het bleef bij een puntje verlies maar je kunt nu vaststellen dat Ajax nog maar één kans krijgt en dat is de derde periode binnenhalen. Sportlust coach Richard Middelkoop had vooraf aangegeven dat de druk bij Ajax lag en niet bij zijn team. ‘Ajax heeft ambitie om door te stoten naar de Topklasse. Wij nog lang niet. Wij willen goed presteren dit jaar en dat gaat ons redelijk goed af na die blessuregolf in ons team. We hebben de laatste wedstrijden naar behoren gepresteerd omdat we weer een aardig compleet team op de mat kunnen brengen. Dat wij of winnen of verliezen zegt genoeg over onze strijdwijze. Thuis wonnen wij van Ajax. Vandaag heb ik er alle vertrouwen om een puntje binnen te halen want we gaan niet voor de pot liggen. Natuurlijk heeft Ajax heeft een goede ploeg maar je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt’, uitte Middelkoop.

Hij kreeg haast nog gelijk ook. De eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Sportlust was eigenlijk nog de gevaarlijkste ploeg, maar kwam niet tot scoren, Het zette goed druk en combineerde uitstekend net zoals Ajax overigens. De ploeg van Logchies hoeft aan het technische vermogen niet te twijfelen. De ploeg wil het soms veels te mooi doen en dat is het euvel. Veel schijfwerk, prachtig om te zien maar het levert ook weer weinig rendement  op. Dat de eerste helft op 0-0 bleef steken was niet zo verwonderlijk. Toch had dat ook nog even anders kunnen lopen. Vlak voor rust kreeg Kenneth Misa-Danso  de grootste kans. Zijn kopbal werd echter goed gepareerd door keeper Aaron Balk en weggewerkt naar de zijlijn.

Foto Rob van Vliet
Foto Rob van Vliet

Na de rust kwam Ajax uitstekend uit de startblokken. Na vijf minuten spelen schoot Laurens ten Heuvel net over.  De aanvallende aspecten van Sportlust werden volledig aan banden gelegd. Het was eigenlijk wachten op de openingstreffer van Ajax. De ploeg van Logchies kreeg kans op kans maar het doelpunt wou maar niet vallen. Sportlust deed dat wel. Eindelijk brak de ploeg een keer uit en het was gelijk raak rond de 68e minuut. Doelpuntenmaker van de 0-1 was Ioannis Karafillakis. Een geweldig doelpunt. Vanaf de zijkant sloeg zijn uithaal in als een granaat. Een zondagsschot noemen ze dat ook weleens. Een koude douche voor Ajax dat terstond op jacht ging naar de gelijkmaker. Het bleef kansen creeren zonder succes. En toen was daar weer de al besproken Kaars die een deceptie voorkwam voor Ajax en alsnog  een punt binnen sleepte. Eerlijk gezegd twee tekort.

Na de wedstrijd was Kaars blij met het punt. “Beter als verliezen. Wij hadden deze wedstrijd op basis van de tweede helft moeten winnen. Wij missen te veel kansen en dan weet je het hoe het meestal gaat, dan scoort de tegenpartij. Gelukkig bleven wij volharden en strijden voor de gelijkmaker. Die valt dan alsnog in de extra tijd. Ik twijfelde in beginsel nog in mijn actie wat ik wilde. De tweede gedachte van mij was gelukkig de goede zodat ik de gelijkmaker kon scoren.”

Foto Rob van Vliet: Ajax pakt op de valreep een punt tegen Sportlust'46
Foto Rob van Vliet: Ajax pakt op de valreep een punt tegen Sportlust’46

Sportlust coach Richard Middelkoop was tevreden  na afloop van de wedstrijd. ‘De laatste twee wedstrijden vallen bij ons in blessuretijd alsnog de gelijkmakers. Dat is jammer. Na de 0-1 van ons hadden we het beter uit moeten spelen. We forceerden te weinig mogelijkheden. Dat is jammer. Ik moet mijn team complimenteren met dit uitstekende resultaat. Eerst Quick-Boys en vandaag Ajax een punt afsnoepen is knap van deze groep spelers tegen dit kaliber tegenstanders. We staan gewoon op een vierde plaats gedeeld met Ajax en boven Quick-Boys. Dan mag je als kleine club tevreden zijn om met eigen jongens dit voor elkaar te boxen’, aldus een tevreden Middelkoop coach van Sportlust”46.

Verslag: Hennie van de Weerd
Foto’s: Rob van Vliet