Ajax doorstaat eerste test van 2016 en wint op trainingskamp van VELO

Vlak na de jaarwisseling zijn de ogen meteen weer gericht op de hervatting van de competitie en bereiden veel Amsterdamse ploegen zich in het buitenland voor op de tweede seizoenshelft. Zo ook Ajax, dat afgelopen zaterdag naar Gran Canaria vertrok.

Nadat de selectie zich eenmaal had geïnstalleerd in het hotel was het tijd om de omgeving te verkennen en werd onder een zeer aangename temperatuur van maar liefst 23 graden een strandwandeling gehouden en de eerste training afgewerkt. Nadat de spelers waren hersteld van de inspanning was er ook tijd voor gezelligheid en teambuilding. Onder leiding van teammanager Jan Fleijsman en assistent-trainer Dennis van der Wal stond een voetbalquiz op het programma waarbij sommige spelers volledig door de mand vielen en andere zich ontpopte tot wandelende voetbalencyclopediën.

AjaxVELO3
Maandag stond voor Ajax de eerste test van 2016 op het programma met een oefenwedstrijd tegen zondag eersteklasser VELO uit Wateringen. Vorig seizoen speelde de ploeg van Jorg Smeets ook al tegen VELO, maar toen gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit. Dit jaar deed Ajax het een stuk beter tegen de ploeg die wordt getraind door Albert van der Dussen, de oud-trainer van Jong Ajax en vader van Ajax-speler Donny van der Dussen. Ajax speelde een goede eerste helft en kwam na een, door de hitte kort ingelaste drinkpauze, op voorsprong nadat Kenneth Misa-Danso op het middenveld de bal veroverde en hem meegaf aan Tonnie Cusell. Hij bracht Ajax met een geplaatst afstandsschot aan de leiding.

AjaxVELO1

In de tweede helft speelde Ajax een stuk minder en kreeg ook VELO kansen om op gelijke hoogte te komen. De Amsterdammers wisten de deuren achterin echter goed dicht te houden. Tien minuten voor tijd lukte het Ajax alsnog om de wedstrijd definitief in haar voordeel te beslissen. Deen van Embricqs ging langs de keeper, maar zag zijn schot door Benjamin el Amrani nog van de lijn worden gehaald, waarna Kid Ronday in de rebound alsnog gemakkelijk raak kon schieten.

AjaxVELO2

Dankzij de 2-0 overwinning kon de ploeg van Jorg Smeets het trainingskamp met een goed gevoel vervolgen. Ook de geblesseerde Shaquille Doorson stond zichtbaar langs de zijlijn te genieten. De verdedigende middenvelder is ondanks zijn blessure mee naar Spanje afgereisd en werkt daar aan zijn herstel. De eveneens geblesseerde Kevin de Visser bleef wel achter in Amsterdam en werkt op De Toekomst naar zijn rentree toe.

Donderdag reist Ajax weer terug naar Amsterdam waar het als de nummer zeven van de ranglijst op 23 januari de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Haaglandenvoetbal.nl
Bron: Ajaxamateurs.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)