Ajax en De Dijk zien Jong FC Groningen na dit seizoen uit voetbalpiramide stappen

De Derde Divisie zaterdag gaat volgend seizoen verder zonder Jong FC Groningen. Het beloftenteam van de eredivisionist wordt na dit seizoen uit de voetbalpiramide teruggetrokken om verder te gaan in de landelijke Reservecompetitie.

Eén van de redenen om niet meer verder te gaan met de Onder-23 is volgens de club de aangepaste dispensatieregels. Wanneer spelers een bepaald aantal wedstrijden in het eerste elftal hebben gespeeld, mogen zij niet meer uitkomen voor het beloftenteam. “Er is geen mogelijkheid meer om voldoende spelers uit de eerste selectie speeltijd te geven”, laat de club op de eigen website weten.

De Groningers bezetten momenteel de vijfde plek in de Derde Divisie zaterdag. De Dijk pakte één punt in twee duels tegen de beloften, Ajax won op eigen veld met 1-0 en gaat op 6 april nog naar het hoge noorden toe.

Door het verdwijnen van Jong FC Groningen blijven er nog vijf beloftenteams over in het amateurdeel van de voetbalpiramide: Vitesse, Sparta, Almere City (Tweede Divisie), FC Volendam (Derde Divisie zondag) en FC Den Bosch (Hoofdklasse zaterdag). Eerder verdwenen ook de Jong-ploegen van FC Twente, De Graafschap en Achilles’29. Zeer waarschijnlijk wordt de lege plek die Jong FC Groningen achterlaat ingevuld door een extra ticket te vergeven in de nacompetitie.

Foto: Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)