De Dijk ziet Jong FC Groningen langszij komen door scorende keeper

Tot een minuut voor tijd leek De Dijk drie punten mee te nemen uit Groningen. Een 0-1 voorsprong was uiteindelijk niet voldoende voor de ploeg van Kees Oostermeijer. Uitgerekend Jong FC Groningen-doelman Jan Hoekstra zorgde in de slotfase voor de 1-1 eindstand.

Vooraf hadden de Amsterdammers getekend voor een punt in het hoge noorden. “Maar achteraf is het natuurlijk jammer”, zei assistent-trainer Viggo Was. “We speelden goed mee, hebben hard gewerkt, stonden verdedigend goed en waren in de counters gevaarlijk. Vaak hebben we het heel zwaar in de laatste minuten, maar nu zaten we met een goed gevoel op de bank.”

Dat goede gevoel kwam door een treffer van Mick Christophersen, in de tachtigste minuut. De spits speelde zichzelf vrij en werkte bij de eerste paal de 0-1 binnen. De tweede competitiezege dit seizoen – na de 1-4 bij ASWH – leek aanstaande. Jong FC Groningen werd weliswaar iets sterker, maar echt gevaarlijk was het nog niet. Tot een vrije trap in de blessuretijd. Iedereen ging mee naar voren, inclusief doelman Jan Hoekstra. Hij werd volledig vrij gelaten en kon zo de 1-1 binnen koppen.

Ondanks dat De Dijk met een dubbel gevoel is teruggekomen uit Groningen, had Waas wel een compliment voor de Amsterdammers. “Dit toont aan dat we steeds meer een team worden en ook beter worden.” Door het gelijkspel heeft De Dijk een klein beetje afstand genomen van hekkensluiter Eemdijk. Volgende week wacht de Amsterdamse derby tegen Ajax.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.