Ajax en SJC blijven steken op doelpuntloos gelijkspel

Ajax wacht nog altijd op de eerste zege in de Derde Divisie zaterdag. Na het gelijkspel van vorige week tegen De Dijk (1-1) deelde de ploeg van Yuri Rose ook de punten met SJC. De twee promovendi kwamen niet tot scoren: 0-0.

De jacht op een driepunter werd direct vanaf het eerste fluitsignaal geopend en binnen vijf minuten was Tim de Jong al dichtbij. Zijn inzet ging via de vingertoppen van doelman Kevin Schelvis en de lat over. Uit de daaropvolgende hoekschop dacht Bart Spil de score te openen, alleen werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg voerde de boventoon en was veel dominanter dan het voorzichtige en behoudend spelende SJC.

Ondanks het vele balbezit lukte het de Amsterdammers slechts sporadisch om gevaar te stichten. Het duurde tot de 21ste minuut voor het volgende wapenfeit: een halve volley van Jack van Moerkerk ging rakelings over. Na een half uur raakte het duel steeds meer in balans. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een enorme kans om alsnog aan de leiding te komen. Kenneth Misa-Danso mocht alleen op Schelvis afgaan, omspeelde de doelman, maar de buitenkant van de paal stond een openingstreffer in de weg.

In de tweede helft was de eerste kans voor SJC. Een pegel van Mike van Toor werd door Stephan Veenboer over zijn doel getikt. Het duel werd steeds grimmiger, vooral de bezoekers uit Noordwijk zochten vaak de grens op. Eén SJC’er (Abbas al Tamimy) ging daar overheen en mocht met zijn tweede gele kaart vroegtijdig vertrekken. Ondanks het ondertal kregen de gasten, onder leiding van oud-prof Sjaak Polak, een grote mogelijkheid op de 0-1. Na slordig balverlies van Mitchell Burgzorg ging Youssef el Baouchi (ex-OFC) op Veenboer af. Zijn schuiver verdween millimeters naast de verkeerde kant van de paal.

Een kwartier voor tijd mocht ook Ajax verder met tien man. Burgzorg kreeg wegens praten een gele kaart en enkele seconden later zelfs zijn tweede, waarschijnlijk omdat de scheidsrechter zijn commentaar beu was. Met tien-tegen-tien was de thuisploeg aanvallend onmachtig. Naarmate het einde dichterbij kwam, werd het voetbal slechter en de strijd groter. Vijf minuten voor tijd leken de Amsterdammers alsnog iets te forceren, alleen stuitte invaller Tim Plemper op Schelvis.

Met een punt schiet Ajax niet veel op: na vijf wedstrijden staat de teller op drie punten. De ploeg van Yuri Rose staat daarmee op de vijftiende plaats. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij FC Lisse. Kijk hier voor alle uitslagen in de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)