Home / Algemeen / Ajax en Swift zien Haaglandia alsnog failliet gaan

Ajax en Swift zien Haaglandia alsnog failliet gaan

Zaterdag Hoofdklassers Ajax en Swift zijn een competitietegenstander kwijtgeraakt. Haaglandia heeft het faillissement aangevraagd, nadat de club een kort geding tegen de gemeente Rijswijk heeft verloren. De club beschikt niet meer over een accommodatie en kampte al geruime tijd met financiële problemen.

De toekomst van Haaglandia hing al een aantal weken aan een zijden draadje en werd na het verloren kort geding, aangespannen omdat de club haar eigen sportpark wegens een te hoge huurschuld moest verlaten, definitief doorgeknipt. Afgelopen zaterdag startte Haaglandia nog aan de competitie, met goede hoop op een positieve uitkomst. Er werd met 3-2 verloren op bezoek bij Ajax, een uitslag die nu dus wordt geschrapt.

De directie laat in een reactie op de eigen website weten: “Wij beschikken hiermee niet over een volwaardige accommodatie en voldoen niet aan de reglementen van de KNVB. Omdat het hebben van een accommodatie cruciaal is in de toekomstplannen van Haaglandia en we deze niet hebben, is besloten om het faillissement van Haaglandia aan te vragen. Dit houdt dus in dat Haaglandia ophoudt te bestaan. Het bestuur en betrokkenen betreuren deze situatie natuurlijk en hadden niets liever gewild dan dat de club zou kunnen blijven bestaan.”

Het is niet de eerste keer dat de twee Amsterdamse Hoofdklassers een tegenstander uit de competitie genomen zien worden. Halverwege vorig seizoen gebeurde dit al met VVA ’71. Trainers Jorg Smeets (Ajax) en Mark Evers (Swift) hielden er in hun achterhoofd al rekening mee dat Haaglandia het niet zou redden. De overwinning van Ajax wordt geschrapt, de wedstrijd van Swift tegen de Rijswijkers van 17 september gaat nu niet door.

De stand in de zaterdag Hoofdklasse is meteen aangepast.

Send this to a friend