Ajax geeft twee keer voorsprong uit handen tegen IJsselmeervogels

Topklasser Ajax is met slechts een punt teruggekeerd uit Spakenburg. Tegen IJsselmeervogels gaf de ploeg van Bart Logchies tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Het bleef uiteindelijk bij 2-2, door doelpunten van Sergio Cameron (strafschop) en Mimoun Eloisghiri (afstandsschot).

Ajax kreeg al vroeg in de wedstrijd een goede kans om de score te openen. Aanvoerder Yuri Rose kon een fout van Jeffrey Buitenhuis echter niet afstraffen, zijn lob werd door doelman Patrick Zonneveld gepakt. Vervolgens waren de mogelijkheden voor IJsselmeervogels, maar doelman Danny Been bracht telkens goed redding.

Uiteindelijk gingen de Amsterdammers met een voorsprong de rust in. Vier minuten voor tijd ging Kenneth Misa-Danso op doelman Zonnevceld af, maar nog voordat hij kon schieten werd de aanvaller door Buitenhuis naar de grond getrokken. Scheidsrechter Barry Huizinga besloot de bal op de stip te leggen en Buitenhuis met ‘slechts’ een gele kaart te bestraffen. Sergio Cameron wist uiteindelijk dit buitenkansje te benutten en voor de openingstreffer te zorgen (0-1).

Pas na zeventig minuten trok IJsselmeervogels de stand gelijk. Bennie van Noord leek te worden gehaakt door Been en tot groot ongenoegen van Ajax kreeg de thuisploeg een strafschop. Deze werd benut door Nick Kuipers: 1-1. Nog geen twee minuten later had Ajax de leiding weer overgenomen. Mimoun Eloisghiri kreeg de ruimte om van twintig meter uit te halen en de 1-2 binnen te schieten.

Die 1-2 voorsprong konden de Amsterdammers niet over de streep trekken. Uit een vrije trap scoorde Kuipers opnieuw de gelijkmaker: 2-2. Ajax hoorde in de slotfase nog een strafschop te krijgen in de slotfase door een charge op Eloisghiri, maar die werd niet gegeven. Trainer Bart Logchies was het daar niet mee eens en kreeg na afloop een rode kaart wegens commentaar op scheidsrechter Huizinga.

Met een punt loopt Ajax wat in op de concurrentie in de strijd om lijfsbehoud. De Amsterdammers staan nog voorlaatste in de Topklasse, de achterstand op het ‘veilige’ FC Lisse bedraagt vier punten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Foto boven: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)