Ajax haalt met Australiër Anthony Bryan Bran extra verdediger

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft met Anthony Bryan Bran eindelijk een vervanger gevonden voor Alex de Bruijne, die een maand geleden besloot te stoppen. De 26-jarige Australische verdediger speelde in het seizoen 2013/14 nog voor Chabab.

Bryan Bran kwam vanuit Australië speciaal terug naar Nederland om hier voor zijn tweede kans te gaan. “Ik ben na mijn periode bij Chabab teruggegaan naar Australië om te kunnen herstellen van een gebroken voet.” Daar speelde hij op het tweede niveau voor Richmond en Hume City. Tussendoor maakte hij indruk tijdens een stage bij FC Emmen, maar liep dit tot niets uit omdat het na de transferdeadline was. “Ik wilde graag terug naar Nederland en vind het fijn om hier nu weer te zijn.”

Via een goede vriend (Mark Coonen, red.), die een verleden heeft bij Ajax, kwam de verdediger in contact met de Hoofdklasser. Ajax kampt al geruime tijd met defensieve problemen. Naast het vertrek van De Bruijne zijn Siver Abdulrahman en Roy Deken nog altijd niet helemaal fit, waardoor de laatste weken met Glenn van Zoolingen en Tim de Jong twee middenvelders in het hart van de verdediging stonden. Bryan Bran zag de laatste twee competitiewedstrijden en was onder de indruk van het niveau. “Het is een goed niveau, de selectie heeft veel kwaliteiten; ik denk dat dit voor mij een goede plek is om weer helemaal fit te worden.”

Twee weken geleden liep de Australiër stage, maandag kwamen beide partijen tot een overeenkomst. “Ik krijg de kans om mijzelf te bewijzen. Dat is best lastig als je pas laat bij een club komt, maar dat maakt voor mij niet uit. Het is goed om weer in het ritme te komen en dan komt die kans vanzelf.” Hij is tegen HZVV zaterdag al inzetbaar. “Dan is het aan de keuze van de trainer of ik speel. Zo niet, zal ik hard blijven werken om mijn kans te krijgen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)