Ajax heeft na 0-0 tegen DFS eerste punt binnen

In de zaterdag hoofdklasse A hebben de amateurs van Ajax hun eerste punt van het seizoen binnen. Op sportpark De Toekomst werd het 0-0 tegen DFS uit Opheusden. Een uitslag waar iedereen na afloop vrede mee kon hebben. Ajax was de eerste helft de betere ploeg, maar nu rust waren de bezoekers een paar keer dichtbij de winnende treffer.

Trainer Jorg Smeets kon dan ook leven met de 0-0. Smeets: “Het is een terechte uitslag. Voor rust zijn we duidelijk de betere ploeg en krijgen we twee grote kansen om de score te openen, maar na rust hebben we absoluut te weinig gecreëerd en mogen we onze doelman danken dat we niet verliezen.”

Nog zonder de geschorste Stefano Seedorf en de geblesseerde Siver Abdulrahman begon Ajax voortvarend en liet het duidelijk zien dat het de eerste zege van het seizoen wilde boeken. Na de geschrapte uitslag van de wedstrijd Haaglandia (3-2 winst) en de nederlaag tegen Hoek (2-0) stonden er namelijk nog geen punten en geen goals op de teller.

Foto HAV: Jorg Smeets (r) en assistent Dennis van der Wal kijken gespannen toe

Nadat een kopbal van Bilal el Amrani al vroeg in de wedstrijd net over gaat was de eerste echte grote kans voor Stanley Akoy. Op een pass van Joost Heij schoot de behendige aanvallende middenvelder de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Veel kansen vielen er in het eerste bedrijf niet te noteren. Ajax had wel het overwicht maar kreeg de ruimte die het wenste. Aan de andere kant werd DFS ook nooit gevaarlijk en de enige goede kans die de bezoekers kreeg was te danken aan een fout van Edwin Soenarto. De aanvoerder schoof de bal zo in de voeten van Roy de Ruiter, maar de aanvaller verprutste de mogelijkheid door de geheel vrijstaande Mike Louwaars niet te bereiken.

Foto HAV: Stanley Akoy ziet zijn schot net naast gaan

Na rust begon Ajax nog voortvarend en Jack van Moerkerk had na drie minuten de openingstreffer op zijn schoen uit een corner van Akoy. Uit geheel vrijstaande positie wist hij doelman Veeneman echter niet te passeren. Het was de laatste echte kans van de wedstrijd voor Ajax dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder terug moest. DFS probeerde het vaak via het spelen van de lange bal en was daar bijna succesvol mee. Het was aan doelman Rolf Hazelaar te danken dat Louwaars (schot korte hoek) en invaller Orin de Waard (kopbal) niet tot scoren kwamen, anders had er na twee wedstrijden niet alleen nul doelpunten op de teller gestaan, maar ook nog eens nul punten.

Smeets: “ eel ploegen spelen tegen ons op de counter en wij willen graag voetballen, dus dat maakt het er soms niet makkelijker op voor ons. Dat zal volgende week ook wel weer zo zijn tegen Sliedrecht. Door het wegvallen van de overwinning op Haaglandia is de stand een beetje vertekend, maar een zege zou wel even goed zijn voor het gevoel.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.