Home / Algemeen / Ajax heeft wonder nodig

Ajax heeft wonder nodig

Ajax mag in de wachtkamer. De hoofdklasser verloor op eigen veld van Montfoort (0-1). De conclusie na de nederlaag is dat de Amsterdammers het bereiken van de nacompetitie niet meer in eigen hand hebben. Theoretisch is er nog een mogelijkheid maar omdat allemaal te gaan berekenen is veel te vroeg. Pas op de laatste speeldag, zaterdag 11 mei, zullen we kijken of dat rekenen nog zin heeft.

Ajax had goede zaken kunnen doen zaterdag op sportpark de Toekomst maar het liep even heel anders voor de ploeg van Bart Lochgies. Na drie minuten spelen liep het al achter de feiten aan. Montfoort had aan een goede aanval genoeg om de winst binnen te halen. Bart Roelofs rondde een goede actie van Miquel Ballo af en stond Ajax op een 0-1 achterstand. Daarna liet de ploeg van Emanuel Sluis niets meer zien. Ajax moest vandaag de winst pakken om in het zadel te blijven voor een periodetitel. Het zat Ajax ook niet mee. Halverwege de eerste helft schoot Kenneth Misa-Danso tegen de onderkant lat. Een doelpunt was op dat moment dik verdiend geweest. Montfoort kwam niet om te voetballen vandaag, een punt binnen halen was het devies. Maar drie punten waren weer teveel van het goede. Het was alle ballen verzamelen en weg roeien. De lengte bij Montfoort achterin deed de rest.  Erg zuur voor de manschappen van Loghies want er was maar een ploeg die wilde voetballen en dat  was Ajax.

20042013 AjaxMont 1

 

Dat vond ook Laurens ten Heuvel: Schandalig hoe deze ploeg vandaag tegen ons voetbalde. Om de haverklap liggende spelers van hun op de grond. We hebben veel tijd daaraan verloren. Ik denk dat onze kansen voor de nacompetitie zijn verkeken. Je bent nu weer afhankelijk wat de andere ploegen doen. Wij moeten nu zeker de laatste twee wedstrijden zes punten halen. En dan maar eens kijken waar we dan staan als we die kunnen winnen. Tegen dit soort ploegen moet je de kansen benutten. We hebben ze zeker gehad vandaag. Inderdaad, hadden we het in eigen handen, erg jammer. Op zich moet ik je zeggen dat we een goed jaar hebben gedraaid maar ook weer te wisselvallig. We gingen voor de derde tot de zesde plek. Wat dat betreft staan we er nog steeds. Een nacompetitie plek had het toetje moeten worden dit jaar. Je bent er zo dichtbij, en we hadden het ook nog eens in eigen handen aldus Laurens ten Heuvel die aan het einde van het seizoen definitief stopt met voetballen maar dat nog even terzijde.

Het euvel bij Aiax was vandaag de afwerking. Vooral de tweede helft had de ploeg kunnen en moeten scoren. Ook de harde wind ging zijn eigen weg dus dat was ook nogal eens behelpen. Ook zes corners brachten geen goals en stond er nog steeds de 0-1 op het scorebord. Ook Dennis Kaars was weer present bij de selectie en begon op de bank de eerste helft.

Na de rust bracht Lochgies de herstelde Kaars in. De spits stond al enige weken aan de kant door een opgelopen knie(tje) in zijn bovenbeen. Kaars was zeer gretig. Van hem ging constant dreiging uit met ten Heuvel samen. Een omhaal van ten Heuvel had meer verdiend maar werd een prooi voor Montfoort sluitpost Johan Verkerk. Vijf minuten later kwam de kans voor Kaars. Met een doorbraak van hem leek de 1-1 in de maak maar de bal ging rakelings naast. Wat Ajax ook ondernam het liep constant tegen een muur op van bromvliegen die als maar in de weg liepen. De goal wou maar niet vallen. Gesmoorde schoten, net niet situaties. Toen ook scheidsrechter Wijma ook nog eens verzuimde Kaars een penalty toe te wijzen kon Montfoort helemaal niets meer gebeuren. Ajax heeft aan Montfoort een behoorlijke kater overgehouden. Het verloor zes punten aan deze ploeg, over nacompetitie gesproken.

Verslag: Hennie van de Weerd

 

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Verslag Hennie de Weerd
Foto’s Rob van Vliet