Ajax hofleverancier Oranjevrouwen

Bondscoach Arjan van der Laan heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi bekend gemaakt. Er zijn maar liefst vijf speelsters van Ajax opgeroepen.

Eshly Bakker, Merel van Dongen, Tessel Middag, Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman zitten bij de 23-koppige selectie. Ajax is daarmee de hofleverancier van het Nederlands Elftal. De vijf Ajacieden maken onderdeel uit van de groep die van 2 tot en met 9 maart in Den Haag strijden om een ticket voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Oranje trapt de kwalificatie af op woensdag 2 maart met een wedstrijd tegen Zwitserland. De overige tegenstanders zijn Noorwegen (zaterdag 5 maart) en Zweden (woensdag 9 maart). Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de Olympische Spelen.

De volledige selectie ziet er als volgt uit: Mandy van den Berg (Liverpool), Eshly Bakker (Ajax), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Foto: Eshly Bakker

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)