Ajax hoopt op Johan Cruijff ArenA voor bekerwedstrijd tegen FC Utrecht

De amateurs van Ajax hebben navraag gedaan of de Johan Cruijff ArenA beschikbaar kan worden gesteld voor de bekerwedstrijd tegen het grote FC Utrecht. De zaterdag Hoofdklasser werd zaterdagavond aan de eredivisionist gekoppeld voor de eerste ronde van de KNVB Beker.

Wedstrijdsecretaris Henk Meijer sprak maandagochtend met een afvaardiging van de proftak over de beschikbaarheid van de Johan Cruijff ArenA. “Wij vermoeden zelf dat deze wedstrijd in de ArenA gespeeld zal worden”, is de verwachting van teammanager Jan Fleijsman. “Ajax-Utrecht is altijd een risicowedstrijd, dus voor de veiligheid zal de club hoogstwaarschijnlijk geen risico’s willen lopen. Bovendien willen veel supporters van Utrecht naar deze wedstrijd komen.”

De Amsterdammers zijn zeer tevreden met de loting. “Al had ik toch liever Scheveningen (tegenstander van het grote Ajax, red.) gehad, dan waren onze kansen iets groter geweest”, zegt Fleijsman met een knipoog. “Tegen FC Utrecht hebben wij normaal gesproken geen schijn van kans. Zij wonnen in de Europa League van Zenit Sint-Petersburg, een Europese topploeg, en staan elk jaar wel in de halve finale van de beker. Voor ons is het prachtig dat we tegen zo’n ploeg mogen spelen.”

Drie jaar geleden speelde Ajax ook in de KNVB Beker tegen een profclub. Onder leiding van Bart Logchies (nu trainer van Swift) dwongen de Amsterdammers zelfs strafschoppen af tegen NEC, dat toen in de Jupiler League speelde. De wedstrijd tegen FC Utrecht begint woensdag 20 september om 19:45 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)