Ajax imponeert niet tegen Grasshoppers

Ajax heeft zich bij de laatste 32 van de districtsbeker geschaard. De zaterdag Hoofdklasser had een zware kluif aan derdeklasser Grasshoppers, dat na vorig seizoen tegen Swift opnieuw haar huid duur verkocht in Amsterdam. Het werd uiteindelijk 3-0.

Grasshoppers was met een kleine tweehonderd toeschouwers afgereisd vanuit Hoogwoud en de stemming zat er duidelijk in. Ajax werd direct geconfronteerd met de enthousiaste opponent, dat Ajax met volle overgave onder druk zette. In het eerste halfuur had de thuisploeg het daar overduidelijk lastig mee. Bovendien speelden de Amsterdammers in aanvallend opzicht te slordig om echt gevaar te kunnen stichten.

Met een schot van Patrick Oud tegen de paal kwam het eerste gevaar van Grasshoppers. Ajax kreeg pas halverwege de eerste helft de eerste kans toen Kenneth Misa-Danso de vuisten van doelman Jaap Zwaan trof. Het energieke Grasshoppers bezweek pas na een halfuur. Opnieuw leken de vuisten van Zwaan in de weg te staan bij een schot van Misa-Danso, maar in de rebound schoot Bilal el Amrani de 1-0 feilloos raak.

Door de openingstreffer kreeg de thuisploeg de touwtjes steeds meer in handen en zag dit beloond worden met enig fortuin. Vier minuten voor rust anticipeerde Misa-Danso goed op een Hoogwouds foutje en schoof de bal vanaf twintig meter in het doel: 2-0. Ondanks de voorsprong bleef Ajax niet imponeren. In een povere tweede helft waren de Amsterdammers de baas op het veld, maar hield het voetballende gedeelte nog niet over. Met een halve volley was Maurice Renger nog dicht bij de 3-0.

Grasshoppers hield knap stand. Uiteindelijk konden de gasten de 3-0 niet voorkomen – Lars Middelwijk benutte een strafschop – en daar was het einde mee bereikt. In plaats van nog een paar keer aan te zetten, werd de wedstrijd rustig uitgezongen door Ajax. Op twee hoogtepuntjes na: verdediger Roy Deken die na maandenlang blessureleed als invaller zijn rentree maakte en een uitstekende redding van Zwaan op een schot van Renger.

Net als het tweede elftal (0-2 tegen HSV Sport 1889, red.) plaatste Ajax zich voor de laatste 32. Kijk hier voor alle uitslagen van de tweede ronde van de districtsbeker.