Ajax in extremis onderuit bij DVS ’33

Na een vrij weekend stond voor Ajax een mooi affiche op het programma. Het ging op bezoek bij DVS ’33, een ploeg die voor Ajax doorgaans moeilijk verstaanbaar is. Dat bleek ook zaterdagmiddag: 3-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

De openingsfase was nog redelijk vlakjes, al leek Ajax zich goed te kunnen meten met de nummer 2 van de ranglijst. Na een minuut of 10 kwam de wedstrijd los, toen Sofian Moro een strakke voorzet gaf. Die belandde op het hoofd van Joshua Patrick, die ook in het heenduel al een plaaggeest was voor Ajax. Hij kopte al vallend de 1-0 binnen. Even later was Ajax al dicht bij de 1-1, toen Koen Blommestijn Jake Wollgarten in staat stelde om te scoren. Van 10 meter afstand schoot hij echter onbesuisd over. De thuisclub had meteen weer een antwoord klaar: Moro raakte na een corner de bovenkant van de lat.

Vanaf dat moment moest Ajax steeds meer achteruit en kwam het zelf minder aan voetballen toe. Ajax kwam dan ook goed weg toen Patrick met zijn schot alleen vallende verdedigers raakte en niet het net. Maar het was en voorbode voor een aantal hachelijke momenten in de Ajax-defensie, die uiteindelijk twee minuten later alsnog moest capituleren. Het was natuurlijk Joshua Patrick die aan de basis stond van de 2-0. Zijn voorzet werd hard binnen geschoten door Mark Bouwman. Het enige Amsterdamse wapenfeit in de eerste helft was nog een mogelijkheid voor Glenn van Zoolingen. Hij kwam vervolgens in botsing met doelman Huiskamp, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in.

Na de pauze begon het allemaal wat flauwtjes. Het begon zeker vanuit Ajax perspectief te leven na de wissel van Ilias Boudouni, die uitstekend inviel. In de 65e minuut had Boudouni en prima dieptebal in petto, die pardoes in het hart van de verdediging terecht kwam. De verdediging van DVS’33 greep niet in en Wollgarten kreeg zijn voet er tegen: 2-1. Zo was Ajax weer helemaal terug in de wedstrijd. Ajax nam daarna de regie over en wist ook terug te komen tot 2-2. Uit een fraaie voorzet van Romano de Jonge schoot Blommestijn nog op de lat, maar de rebound was voor Wollgarten.

De laatste 20 minuten waren spannend en het leek bij 2-2 te blijven, maar in blessuretijd kreeg Ajax nog een domper te verwerken. Van afstand haalde Daniel van Warven uit. Ruben Zandwijken kreeg de bal niet klem, waarna Olivier Pilon de 3-2 kon maken.

Ajax-trainer Yuri Rose: “Het zit dicht bij elkaar”