Ajax kan het uit niet brengen

Ajax heeft veel moeite om in uitwedstrijden een goede prestatie neer te zetten. Vandaag werd er bij Odin 59 met 3-1 verloren. Het lukt de formatie van Bart Logchies niet om een thuisoverwinning te laten volgen door een uitoverwinning. Toch mogen de Amsterdammers de hoop nog niet opgeven om het seizoen goed af te sluiten. Koploper Ter Leede is vandaag waarschijnlijk officieus kampioen geworden door de nummer twee VVA 71 te verslaan, maar daarachter is alles nog open. Zaak wordt het wel dat Ajax een keer een goede reeks van drie of vier wedstrijden neer gaat zetten. Nu is het te wisselvallig.

Coach Bart Logchies was duidelijk in zijn commentaar.
Logchies:’Ik ben teleurgesteld en ik vond het een slechte wedstrijd van ons. We beseften niet wat er nodig was vandaag om naar de tweede plek te kunnen komen. Het was te onzuiver, er werden teveel fouten gemaakt en we wonnen de duels niet. Het verschil tussen uit en thuis is gewoon te groot.’

Ajax kwam wel heel snel op voorsprong via een solo in de zesde minuut van Misa Danso, die ook zelf afrondde. Daarna kon Ajax geen vuist maken om door te drukken en kreeg Odin 59 een aantal goede kansen om al voor rust gelijk te maken. Dit gebeurde niet en Ajax hield de voorsprong tot de thee vast.

16032013 ODIN-Ajax2

Na de rust kwam Odin 59 op gelijke hoogte door een afstandschot op een winderig veld en twintig minuten later gebeurde dit opnieuw. Weer van afstand nam de thuisploeg de voorsprong. Dennis Kaars mocht kort hierna alleen op de keeper af, maar kon niet afwerken. Odin 59 gooide het duel in het slot door met een omhaal de 3-1 aan te tekenen. Een streep door de rekening van Ajax, dat met een gelijkspel in de eerste wedstrijd slechts een puntje overhield aan de twee ontmoetingen met Odin 59.

Logchies ziet nog wel kansen.
Logchies:’Het is nog heel open in deze vreemde competitie waar veel punten worden verspeeld. Ter Leede wordt wel kampioen, maar de tweede plaats is nog binnen bereik. Alles is nog mogelijk.’

Mocht het Ajax een keer lukken om een goede reeks van drie of vier wedstrijden neer te zetten, dan kan zeker de nacompetitie nog worden gehaald. Blijft het zo wisselvallig, dan is het een goed debuut in de hoofdklasse, maar zullen de prijzen uitblijven.

Foto’s: Rob van Vliet