Ajax kan ongeslagen reeks van koploper Noordwijk niet beëindigen

Ajax heeft in de Derde Divisie zaterdag niet kunnen verrassen tegen de nog altijd ongeslagen koploper Noordwijk. De ploeg van Yuri Rose moest het op eigen veld afleggen: 0-2.

Op een goed bespeelbaar veld op Sportpark de Toekomst kwam het eerste gevaar brutaal van de thuisploeg. Een verwoestende uithaal van Sonny Pronk werd door doelman Mike van Vliet uit de bovenhoek gehaald. Het antwoord van Noordwijk, dat tot dat moment geen grote mogelijkheden had gecreëerd, kwam vrij snel. Een hoekschop werd goed binnen gekopt door Nick van Staveren (0-1), de eerste tegentreffer voor keeper Stephan Veenboer na 352 minuten zijn doel te hebben schoon gehouden.

Ajax voetbalde uitstekend mee, kwam regelmatig tot prima aanvallen, maar de voortzetting voor het doel leverde weinig op. Daarentegen werden de aanvalsopzetten van de bezoekers iets doelgerichter. Na een individuele actie van Sabir Achefay kwam Van Staveren net tekort om de 0-2 binnen te glijden. Het bleef een open wedstrijd met kansen over en weer. Ajax was zelfs dicht bij een gelijkmaker, alleen kon Jack van Moerkerk een voorzet van Kenneth Misa Danso niet afronden. Even daarvoor stuitte Noordwijk-aanvaller Denzel James nog op Veenboer.

De gasten bleven het wedstrijdbeeld bepalen, maar het lukten Van Staveren en Emiel Wendt niet om het duel in het slot te gooien. In de tachtigste minuut viel de beslissing wel. Bij het verlaten van zijn doelgebied kon Veenboer de bal niet onderscheppen en profiteerde James hiervan. Twee minuten later had Wendt zelfs de 0-3 op zijn hoofd, alleen kopte hij uit een vrije trap van Thomas Reynaers naast.

Ondanks de nederlaag maakte Ajax een prima volwassen indruk, maar moest zich neerleggen bij deze verliespartij tegen een ploeg dat in alle opzichten net even iets verder is. Veel verandert er overigens niet voor de Amsterdammers: ze blijven een voorsprong houden op de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.