Ajax kan winst op LRC niet doorzetten tegen NSC

Zaterdag Hoofdklasser Ajax is weer terug bij af. De ploeg van Jorg Smeets boekte vorige week een belangrijke 2-1 zege op LRC Leerdam, maar kon dat geen vervolg geven tegen laagvlieger NSC Nijkerk. De Amsterdammers gingen met 3-0 onderuit en blijven daardoor in het rechterrijtje staan.

Binnen negen minuten keek Ajax in Nijkerk al tegen een achterstand aan. Een goede aanval van thuisploeg eindigde bij Wesley Vaes, die voor de openingstreffer zorgde. Ajax moest vanaf dat moment zelf het spel maken en had moeite met het vinden van een gelijkmaker. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen nog mogelijkheden op een doelpunt, maar bleef de stand op het scorebord bij 1-0 staan voor de rust.

Na de hervatting kreeg Ajax legio kansen voor een verdiende gelijkmaker. De grootste mogelijkheid was voor Kenneth Misa-Danso, maar zijn inzet ging kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Een kwartier voor tijd werden de intenties van de gasten teruggedrongen toen Lars Middelwijk met zijn tweede gele kaart het veld vroegtijdig moest verlaten. NSC maakte van dit overtal gebruik door verder uit te lopen.

Zeven minuten voor tijd verdubbelde Desmond Sturing de Nijkerkse voorsprong en in de blessuretijd werd het zelfs 3-0 via invaller Daniel Almendro Rivas. Zo moest Ajax met lege handen terug naar Amsterdam en is het na de zege op LRC Leerdam weer terug bij af. De ploeg van Jorg Smeets zag NSC Nijkerk over zich heen gaan en zakt naar de tiende plaats. Daarnaast is de concurrentie dichterbij gekomen. Volgende week wacht de Amsterdammers de thuiswedstrijd tegen Bennekom, opnieuw een concurrent.