Ajax kansloos tegen Kozakken Boys

In de Topklasse zaterdag heeft Ajax wederom een grote nederlaag op eigen veld geleden. Nadat het zaterdag 0-3 weer tegen HHC werd er dinsdagen 0-4 verloren van Koploper Kozakken Boys. Doelman Danny Been kreeg ook nog de rode kaart.

Ajax werd al vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet. De bezoekers uit Werkendam, gesteund door een grote aanhang, kreeg de eerste kan via Berry Powel. Danny Been kon toen nog reddend optreden, maar na elf minuten was het wel raak toen Richie Basoski doel trof (0-1). De gasten namen na die treffer geen gas terug en bleven op zoek gaan naar een ruimere voorsprong. Die kwam er in de 26ste minuut. Gwaeron Stout mocht na een mooie aanval het laatste tikkie geven (0-2).

DSC_8004

Vlak voor rust werd het duel al beslist toen Kozakken Boys via Hermon Tekleab. Powel troefde Lars Middelwijk af , gaf vervolgens een goede voorzet, waarna de door Jordi Meester weggewerkte bal door Tekleab werd ingeschoten. Ajax kreeg daarna nog haar eerste kans van de wedstrijd, maar het schot van Kenneth Misa Danso ging naast.

Ajax probeerde het na rust nog wel even, maar kam gewoon te kort tegen de koploper. Meester haalde en bal Hammout van de lijn en voorkwam een vierde treffer.Doelman Danny Been moest nog met een rode kaart het veld verlaten nadat hij, net buiten de zestien, hands had gemaakt. Met trein man kon Ajax de schade nog beperken tot 0-4. Het laatste doelpunt viel in de 78ste minuut en kwam van d voet van de Amsterdammer Madjer Lukoki.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse zaterdag