Ajax keert met nederlaag terug uit trainingskamp Maspalomas

De amateurs van Ajax zijn vandaag teruggekomen van hun trainingskamp op Gran Canaria. In het Spaanse Maspalomas heeft het team van Bart Logchies zich voorbereid op de tweede seizoenshelft die Ajax op eigen terrein opent tegen FC Lisse op 17 januari.

Heel vroeg in de ochtend begon voor de Ajacieden de reis naar Gran Canaria, waar een handjevol supporters de spelers, die gehuld waren in hun splinternieuwe clubkostuum, kwamen uitzwaaien. Na een korte vliegreis konden de Ajacieden eindelijk voet op Spaanse bodem zetten. Hoewel de zon zich door een dik wolkendek nauwelijks liet zien, hadden de spelers door de aangename temperatuur van 23 graden weinig redden tot klagen.

Nadat de selectie met de bus bij het hotel was afgezet en de spelers in intrek hadden genomen, kregen de Ajacieden voldoende tijd om te acclimatiseren. De eerste dag werd afgesloten met een diner en een filmavond waarbij de selectie gezamenlijk Invictus heeft gekeken. Een film met een inspirerende boodschap.

TrainingskampAjax2

Hoewel een trainingskamp voor sommige misschien aanvoelt als een vakantie werd er de volgende ochtend aan die illusie een einde gemaakt toen de selectie zich om 09:00 op het strand moesten melden voor een pittige training. Aan het einde van de middag volgde nog een groepsevaluatie en was de revaliderende Joost Heij vanuit Amsterdam naar Spanje gevlogen om de groep weer te completeren. Zondag werd de verjaardag van Kenneth Misa-Danso gevierd en vertrokken de spelers naar het trainingsveld waar de wedstrijd tegen eersteklasser VELO werd voorbereid. Na de trainingssessie gingen de Ajacieden paintballen.

TrainingskampAjax3

Maandag moesten de Ajacieden dan echt aan de bak tegen VELO uit Wageningen. In het knusse Estadio Municipal Santa Lucia in Vecindario. Vlak voor rust kwam Ajax op achterstand door een kopdoelpunt van Reinier Maartense, maar een minuut later al zorgde Glenn van Zoolingen alweer voor de gelijkmaker. Hoewel Ajax in de tweede helft de bovenliggende partij was, was het VELO dat brutaal een 2-1 voorsprong in de wedstrijd nam na een benutte strafschop van Dennis van Tricht. Ajax probeerde in de resterende minuten nog een gelijkmaker te forceren maar verliest uiteindelijk toch met 2-1.

Zaterdag sluit Ajax de voorbereiding op de tweede seizoenshelft af door op De Toekomst een oefenwedstrijd te spelen tegen zondag Hoofdklasser Be Quick 1887

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Ajax Amateurs

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)