Ajax keert opnieuw met lege handen terug uit de Bollenstreek

Het vierde bezoekje van Ajax aan de Bollenstreek heeft opnieuw een nederlaag opgeleverd. De ploeg van Yuri Rose ging met 3-1 onderuit bij FC Lisse en wacht na zes wedstrijden nog op de eerste zege in de Derde Divisie zaterdag.

Rijnsburgse Boys (KNVB Beker), Noordwijk en Quick Boys waren al te sterk voor de Amsterdammers en daar is ook FC Lisse bijgekomen. De start van Ajax was al desastreus met een tegentreffer in de zesde minuut. Luca Tarani bracht een afgeslagen bal opnieuw voor het doel, waar Mark de Loor eenvoudig de 1-0 kon binnentikken. Ook pakten de bezoekers in de eerste tien minuten twee gele kaarten voor noodgedwongen overtredingen.

Toch herstelde Ajax zich langzaam en kwam het beter in de wedstrijd. De eerste grote mogelijkheid leverde in de dertiende minuut zelfs een gelijkmaker op. Kenneth Misa Danso werd de diepte ingestuurd en schoof oog-in-oog met doelman Erik Cummins de 1-1 binnen. Na de gelijkmaker raakte het duel ook meer in balans, overigens zonder groots voetbal. Na een klein halfuur hielp een slordig Ajax de thuisploeg in het zadel. Met een schot in de korte hoek verschalkte Tarani doelman Veenboer en konden de bezoekers weer in de achtervolging.

Opnieuw werden de Amsterdammers gewezen op het gebrek aan doortastendheid; het spel was te voorspelbaar en de defensie van FC Lisse werd nauwelijks op de proef gesteld. Met dank aan invaller Sonny Pronk werd Ajax in de tweede helft gaandeweg brutaler, gooide het alle schroom van zich af en werd de thuisploeg onder druk gezet. De gasten leken een strafschop te krijgen na een overtreding van Leroy Oehlers op Jack van Moerkerk, alleen werd de bal – op advies van de grensrechter – net buiten het strafschopgebied gelegd. De vrije trap van Marijn Sterk werd vervolgens door Cummins over zijn doel getikt.

Een veel energieker Ajax verdiende een gelijkmaker en was daar via Van Moerkerk in de 79ste minuut ook dicht bij in de buurt. FC Lisse loerde op de counter en drukte Ajax vijf minuten voor tijd de deksel op de neus. Rowdy van der Putten legde de bal panklaar voor Tarani, die met zijn tweede van de middag voor de beslissing zorgde: 3-1. Invaller Oussama Siali had er zelfs 4-1 van kunnen maken, al zou dat ook geflatteerd zijn.

Het vertoonde spel in de tweede helft zou de Amsterdammers vertrouwen moeten geven in de zoektocht naar de eerste zege. Volgende week komt het DOVO van oud-Ajacieden Ralph Hovestad en Lars Middelwijk op bezoek op De Toekomst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)