Ajax knokt zichzelf naar punt tegen Flevo Boys

Na de winterstop, waarin Ajax op trainingskamp ging naar Valencia en oefende tegen Koninklijke HFC en OFC, rolde zaterdagmiddag de bal weer op de Toekomst. Flevo Boys kwam op bezoek.

Ajax was gretig en al na 6 minuten was het Kaj de Jong die doelman Winand Quartel op zijn pad vond na een prima aanval via onder andere Serghino Sanches. Diezelfde Sanches wist twee minuten later met een uitstekend technisch perfecte sliding te voorkomen dat Thom Bos kon uithalen voor de 0-1. Het eerste kwartier was vanuit Ajax perspectief zeer hoopgevend, maar opeens was daar de kanteling. Het was Aran Nijboer die na een listig overstapje van een teamgenoot vrij kon uithalen voor de 0-1. Ajax was opeens de draad helemaal kwijt, het initiatief was nu voor de bezoekers, die gretig gebruik maakten van het op dat moment zoekende Ajax. De Amsterdammers kwamen in de 25e minuut goed weg toen Sanches onbedoeld de bal na en vrije trap pardoes bijna achter zijn eigen doelman Ruben Zandwijken schoot.

De wedstrijd kenmerkte zich door heel veel strijd en energie, maar het leerde ons ook dat uitgespeelde kansen duur waren vanmiddag. Misschien uit een doodspelmoment dan maar in de 39e minuut, nadat Keina Yamaguchi over de knie ging randje 16 meter. De vrije trap werd in de muur geschoten, maar Ajax kreeg wel weer balbezit daarna en het bivakkeerde nog steeds op de helft van de tegenstander. Want in de 41e minuut bracht Sanches de bal weer richting het strafschopgebied, waar Tristan Buis de bal aannam. Hij zag Kaj de Jong vrij staan, die heerlijk uithaalde. Zijn schot eindigde in de linkerbovenhoek: 1-1. De gelijkmaker was de verdienste voor de onverzettelijkheid die Ajax uitstraalde ondanks het mindere spel na 0-1.

Na de pauze zagen speelde Ajax zoals het begon: met strijd en passie en met veel druk op de bal. Ondanks dat waren er geen grote uitgespeelde kansen, maar ook de tegenstander creëerde die niet. Het was een gepassioneerd duel, waarin scheidsrechter Visser een flink aantal kaarten uitdeelde. Een groot deel daarvan was voor praten, de verzorger van Flevo Boys kreeg hiervoor zelfs rood.

Pas in de 70e minuut kwam er weer wat dreiging van Ajax. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door Marc Reussing van Flevo Boys al vallend met de arm getoucheerd binnen het strafschopgebied. De bal ging echter niet op de stip. In het laatste kwartier werd ook Flevo Boys weer dreigend en moest Ruben Zandwijken tot twee keer toe ingrijpen, bij schoten van Timon Rorije en Johan Tiema.

Een punt dus voor Ajax, dat volgende week afreist naar AZSV in Aalten. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)