Ajax komt vroeg eigen doelpunt niet meer te boven

Ook op bezoek bij GVVV in Veenendaal is Ajax er niet in geslaagd om punten mee terug naar Amsterdam te nemen. De ploeg van Bart Logchies kwam na elf seconden al ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt van Lars Middelwijk. Die tegentreffer kwam Ajax niet meer te boven: het blijf bij 1-0.

Al na elf seconden was het raak voor GVVV. Een voorzet van Joey Snijders werd door Lars Middelwijk ongelukkig achter zijn eigen doelman Maurits Schmitz gewerkt (1-0). Ajax zocht meteen naar de gelijkmaker, maar Karim Bridji en Mimoun Eloisghiri kwamen niet tot scoren. De gasten waren de betere ploeg in Veenendaal, maar bleven tegen een achterstand vechten. Vlak voor rust leek daar verandering in te komen, maar GVVV-doelman Johan Jansen wist een inzet van Kenneth Misa-Danso nog op tijd van de achterlijn te halen.

In de tweede helft opende Ajax opnieuw de aanval, maar één-op-één stuitte Misa-Danso op doelman Jansen. GVVV moest een kwartier voor tijd verder met tien man, toen Wilco den Hartog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg na een opstootje. Ook met een man meer kwam Ajax niet tot scoren, waardoor de promovendus nog altijd wacht op de eerste overwinning sinds 21 september.

Door de nederlaag is Ajax naar de dertiende plaats in de Topklasse gezakt, de plek die aan het eind van de competitie nacompetitie betekent. Volgende week gaat de ploeg van Bart Logchies op bezoek bij Spakenburg, de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Foto Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)