Ajax komt vroege tegentreffer niet meer te boven in Putten

Binnen zes minuten was het duel tussen SDC Putten en Ajax in de zaterdag Hoofdklasse B al beslist. De Amsterdammers beten zich stuk op een vroege tegentreffer door oud-prof Sander Duits (1-0), waardoor de ploeg van Jorg Smeets de kans lieten liggen in het spoor van koploper Berkum te blijven.

Het doelpunt van Duits, een kopbal uit een vrije trap, was pas het eerste wapenfeit in Putten. Het antwoord leek snel te volgen, maar met een zeer fraaie redding weerhield doelman Manuel Hoogewoning een kopbal van Bilal el Amrani uit het doel. Ajax trok het spel iets meer naar zich toe en SDC Putten was alleen vanuit standaardsituaties gevaarlijk. In de 21ste minuut was El Amrani opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar weer redde Hoogewoning goed.

De spits had sowieso het geluk niet mee in de afronding, want niet veel later maaide hij van vijf meter voor het doel over de bal heen. Kansen kreeg Ajax genoeg en SDC Putten bleef soms met kunst- en vliegwerk op de been. Naarmate de tweede helft vorderde, begon het steeds minder te lopen bij de gasten. Het duurde tot de 73ste minuut voordat er weer een serieuze mogelijkheid ontstond, nu voor de thuisploeg. Eerst verscheen Joost Heerschap dreigend voor doelman Stephan Veenboer, even later schoot Abelmounin Cherkaoui van dichtbij tegen de lat.

In de laatste tien minuten probeerde Ajax nog een gelijkmaker te forceren. De grootste kans was voor El Amrani, maar hij zag zijn inzet op de doellijn gekeerd worden door Martijn Duits. Daardoor leden de Amsterdammers de tweede competitienederlaag en zakken zij naar de vierde plaats in de zaterdag Hoofdklasse B. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.