Ajax koploper BeNeLeague na winst op PSV

De vrouwen van Ajax zijn na de tiende speelronde koploper in de BeNeLeague. De ploeg van Ed Engelkes won op De Toekomst met 2-1 van PSV/Eindhoven en zag haar naaste concurrenten Standard Luik en FC Twente tegen elkaar gelijk spelen (1-1).

Spits Eshly Bakker kreeg al vroeg in de wedstrijd, net als vorige week tegen Club Brugge, de kans om de score te openen. Bakker trof geen doel, maar het gaf de Amsterdammers wel het steuntje in de rug op een goed gevuld Sportpark Sport Genoeg. Ajax behield het overwicht maar zag international Danielle van de Donk namens de nummer vier van de ranglijst wel net voorlangs koppen.

14-november-2014-Ajax-psv-fc-eindhoven-IMG_7598

Na twintig minuten was er de verdiende voorsprong voor Ajax. PSV-er Melissa Evers speelde de bal, op het kletsnatte veld, zo maar in de voeten van Bakker die, in twee instanties, optimaal profiteerde en Ajax op 1-0 zette. De aanvalster  zit tevens in de voorselectie van het Nederlandselftal voor de beslissende WK kwalificatie wedstrijden tegen Italië. Naast Bakker zitten ook Anouk Hoogendijk, Desiree van Lunteren, Tessel Middag, Claudia van den Heiligenberg en Petra Hoogewoning in de voorselectie van bondscoach Roger Reijners.

In de slotfase van de eerste helft kwam PSV steeds beter in de wedstrijd te zitten. Nadia Coolen kreeg een grote kans op de gelijkmaker en aan de andere kant verzuimde Bakker om er 2-0 van te maken.

14-november-2014-Ajax-psv-fc-eindhoven-IMG_7639

Na rust stonden de Amsterdammers flink onder druk. Doelvrouw Marieke Ubachs redde eerst nog op een vrije trap van Van den Donk , maar was later kansloos op een kopbal van Coolen (1-1). Van slag raakte Ajax allerminst van die gelijkmaker en de ploeg van Engelkes ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er ook nadat Anouk Hoogendijk een corner van Tessel Middag wist binnen te tikken (2-1).

14-november-2014-Ajax-psv-fc-eindhoven-IMG_7669

In de slotfase verzuimde Marlous Pieete om de voorsprong nog verder te vergroten. Door de winst van Ajax en het gelijkspel in Enschede tussen FC Twente en Standard Luik (1-1) is Ajax nu koploper in de BeNeLeague. De voorsprong op Standard bedraagt drie punten, maar de Amsterdammers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de BeNeLeague.