Home / Algemeen / Ajax krijgt enorme domper te verwerken in Heemskerk

Ajax krijgt enorme domper te verwerken in Heemskerk

Hoofdklasser Ajax is in Heemskerk tegen Odin’59 tegen een 4-3 nederlaag aangelopen. “weer een valse start”, zei trainer Bart Logchies na afloop. Door de nederlaag is het gat met koploper Sparta Nijkerk nu opgelopen tot tien punten.

Logchies: “ Net als de eerste wedstrijd van het seizoen (1-0 nederlaag tegen Odin’59, red.) maken we weer een valse start. Maar het was wel een stuk beter dan toen. Dit is gewoon een hele onterechte nederlaag.”

Foto Pim Hols
Foto Pim Hols

Al na een minuut hadden de Amsterdammers op voorsprong kunnen komen maar Paul Quasten vergat oog in oog met doelman Van Dijk te scoren. Odin deed dit na veertien minuten wel. Amin Ouass tikte eenvoudig binnen na een snel genomen vrije trap van Scheffer nadat Gungor listig over de bal was gestapt.  Logchies: “ Odin was wel wat sterker in het eerste kwartier. Het was een beetje een vechtwedstrijd.

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars zet Ajax op een 1-2 voorsprong
Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars zet Ajax op een 1-2 voorsprong

Loghcies moest al snel ingrijpen omdat Glenn van Zoolingen met een zware blessure van het veld moest. Logchies: “Dat was echt schandalig. Dat had gewoon rood moeten zijn. De scheidsrechter zei echter dat er niets aan de hand was maar Glenn kan u nog steeds niet lopen.” Vlak na de gedwongen wissel zorgde Quasten voor de verdiende gelijkmaker (1-1) en Dennis Kaars zorgde na een individuele actie zelfs voor de 2-1 voorsprong. Ajax had de wedstrijd onder controle al moest doelman Danny Been wel tot het uiterste gaan om een treffer van Odin te voorkomen.

Foto Pim Hols
Foto Pim Hols

De aanleiding voor de 2-2 was discutabel. Logchies: Het ging er om of het wel of niet een corner was. De scheidsrechter gaf hem wel terwijl het in mijn ogen echt niet zo was. “ Uit de afgeslagen corner schoot Tim Koops de 2-2 binnen.  Invaller Kid Ronday kon Ajax vervolgens weer op voorsprong zetten maar doelman Van Dijk kon redding brengen met zijn voeten.

Foto Rob van Vliet:
Foto Rob van Vliet

Tien minuten voor tijd bracht Ogur Kaya Odin op een 3-2 voorsprong nadat Siver Abdulrahman veel te kort terug speelde op Danny Been. Logchies: “ We geven gewoon twee goals weg. Veel te simpel.”

Yuri Rose zag zijn schot, een volley, in de slotfase rakelings naast gaan. Door het risico dat Ajax nam kreeg Odin veel ruimte. Bas Ent profiteerde in de 87ste minuut door de 4-2 te maken. Ralf Hovestad, de vervanger van Van Zoolingen, schoot in d extra tijd nog een vrije trap binnen waardoor de eindstand op 4-3 kwam.

Foto PIm Hols
Foto PIm Hols

Logchies: “ We staan nu inderdaad tien punten achter op koploper Sparta Nijkerk.  Maar daar kijk ik nu maar even niet naar. We moeten eerst de boel maar eens bij elkaar rapen en dan zien we wel weer verder.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet en Pim Hols

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)