Ajax laat twee punten liggen tegen Hoek

Promovendi Ajax en Hoek hebben de punten in de Topklasse gedeeld. In Amsterdam liet vooral de thuisploeg het liggen om de drie punten te pakken en bleef Ajax steken op een 1-1 gelijkspel. Door het gelijkspel staat de ploeg van Bart Logchies op een achtste plaats in de zaterdag Topklasse.

Beide ploegen gingen in de openingsfase gelijk op en echte mogelijkheden bleven uit. Na ruim een half uur spelen leek Ajax op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Kenneth Misa-Danso werd afgekeurd omdat aangever Yuri Rose buitenspel stond. Vijf minuten voor rust was het alsnog raak voor de Amsterdammers. Hoek-doelman Jordi de Jonghe leverde de bal in bij Sergio Cameron, die de blunderende keeper omspeelde. Cameron was niet zelfzuchtig en gunde Misa-Danso de openingstreffer (1-0).

Ajax kon die voorsprong niet vasthouden. Tien minuten na rust kregen de gasten een strafschop nadat een lage voorzet van Hoek-middenvelder Mattis Persoons ongelukkig op de hand van Rience Schurman belandde. Dit buitenkansje werd benut door Kyle Doesburg, die Hoek weer op gelijke hoogte bracht.

Ajax - Hoek

Met een gelijke stand ging de thuisploeg hard op zoek naar de voorsprong. Eerst werd een schot van Ralph Owusu in de korte hoek knap gepakt door doelman De Jonghe en tien minuten voor tijd schoot de vers ingevallen Ogur Kaya na een goede counter van Ajax de bal voorlangs. Hoek kon pas in de slotfase wat terug doen, maar een doelpunt bleef uit. Dichtbij waren de gasten wel via een vrije trap van Jelle de Schrijver, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel. Het 1-1 gelijkspel bleef op het scorebord staan, een eindstand waar vooral Ajax ontevreden mee zal zijn.

“We hebben hier twee punten verspeeld”, zei Ajax-trainer Bart Logchies na afloop. “Er zat veel meer in, maar hebben dat er niet uit gehaald. Dit zijn belangrijke wedstrijden, tegen zulke clubs moet je je punten pakken. De 1-0 voorsprong bij rust was fijn, maar daarna hebben we de tweede helft niet goed gespeeld. We hebben het zelf laten liggen door de tweede treffer niet te maken en dat kost ons twee punten.”

Foto’s Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)