Ajax leeft ontspannen naar ontknoping toe

De zaterdag amateurs van Ajax trainden dinsdagavond op de squashbaan bij Borchland. Met een spelletje Soccersquash deed Ajax weer eens wat anders dan een normale training. De zaterdag hoofdklasser werkt op een deze manier ontspannen naar de ontknoping van de competitie toe.

Ajax, dat bijna zeker is van de tweede plaats in de zaterdag hoofdklasse en is ook al verzekerd van de nacompetitie, wil graag de tweede plaats behouden. De tegenstander zaterdag is kampioen Sparta Nijkerk . Met drie punten voorsprong en een veel beter doelsaldo dan het op de derde plats staande Quick Boys kan die plaats Ajax alleen in theorie nog ontnomen worden. Trainer Bart Logchies: “Aankomende zaterdag is niet meer belangrijk. We kijken nu alleen nog naar de nacompetitie. We zullen zaterdag alleen uit moeten kijken dat we geen blessures of schorsingen oplopen.”

Logchies

In de nacompetitie zal Ajax Quick Boys en DVS ’33 tegenkomen. Hierin zullen ze in een halve competitievorm spelen waarin Quick Boys en DVS ’33 de spits afbijten. Ajax mag dan tegen de verliezer van deze twee zijn eerste wedstrijd spelen. Logchies: “Dat is natuurlijk een groot voordeel. We krijgen dus eerst een team dat eigenlijk al uitgeschakeld is. Dan gaat het daarna nog tussen Ajax en de winnaar van de andere wedstrijd.”

Finale 2

Voordat de nacompetitie begint had Ajax dinsdag dus eerst een onderling toernooi, met de hele selectie, bij Borchland in het steeds populairder worden spelletje Soccersquash. Soccersquash is een spel dat veel op het gewone squash lijkt en erg goed is voor de techniek. De regels, ten opzichte van het gewone squash,  maar voor de rest zijn er veel overeenkomsten.

Winnaar Rose

In een onderling toernooitje konden de spelers zich allemaal lekker uitleven in deze nieuwe sport. Met Cees Noordermeer (mede oprichter van de Soccersquashbond) als spelleider werd het spelletje snel opgepakt. Yuri Rose ging er in de finale met de winst vandoor en kreeg na afloop een Soccersquashbal uitgereikt. Logchies: “Het was weer eens wat anders. Het is ook goed voor het teamgevoel geweest. De goede sfeer in de groep houden. Ook dat is nu belangrijk.”

Aanstaande maandag publiceert Het Amsterdamsche Voetbal een compleet overzicht van de nacompetitie schema’s.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)