Ajax lijdt bij DFS eerste nederlaag in ruim vier maanden

Ajax is op visite bij DFS tegen de eerste nederlaag aangelopen sinds 29 oktober (0-2 Ter Leede red.). De ploeg van trainer Jorg Smeets ging met 3-1 onderuit bij de formatie uit Opheusden. Door het verlies moeten de Amsterdammers, die op plek vijf van de ranglijst blijven steken, even een pas op de plaats doen voor de titel in de zaterdag hoofdklasse.

“Het was niet nodig. Wij hebben een betere ploeg dan DFS, maar dan moet je wel de duels winnen. Het was een niet al te best veld en dan moet je ervoor zorgen dat je die tweede bal wint. Daar waren zij scherper in. We hebben het vandaag op een stukje strijd verloren”, was Smeets helder.

Een beter begin had Ajax zich niet kunnen wensen. Binnen de minuut openden de gasten al de score. En op wat voor manier. Reda Kharchouch was van een meter of dertig doelman Peter Veeneman de baas.  “Een fantastische goal. Vergelijkbaar met die van vorige week tegen Eemdijk. Je zou verwachten met zo’n snelle voorsprong een extra boost krijgt. Dat was niet het geval. Eigenlijk zaten we vanaf de eerste minuut al niet in de wedstrijd.”

DFS kwam gaandeweg de eerste helft wel beter in de wedstrijd en kwam vijf minuten voor de rust langszij via een kopbal van Roy de Ruiter via de onderkant van de lat. Smeets: “Jammer dat die goal viel uit een onterecht gegeven vrije trap en er was ook discussie of de bal de doellijn heeft gepasseerd.” Ajax kreeg vlak voor de rust nog een goede kans via Lars Middelwijk, maar de inzet van de vleugelverdediger belandde op de lat.

Na de pauze was DFS opnieuw trefzeker. In de 52ste minuut werd een werd voor de goal gegooid en kwam via via bij eindstation Laurens Rijnbeek: 2-1. Vier minuten later zorgde Mike Louwaars uit een goed uitgespeelde counter voor de 3-1. Smeets: “Die 3-1 viel als snel na de 2-1 en we waren vervolgens niet meer bij machte om terug komen in de wedstrijd.”

De nederlaag betekende een einde aan een imposante reeks van Ajax. “Je weet hoe langer je blijft winnen, dat je ook weer een keer een nederlaag gaat leiden. Het zou een utopie zijn als je denkt dat je alles gaat winnen. Dit soort duels zitten er helaas tussen.”

In de maand maart kan Ajax tegen de directe concurrentie het verlies bij DFS goed maken. “We wisten dat dit al een lastige wedstrijd zou worden. Nu komen er nog een aantal. Het gaat een zeer belangrijke maand worden met de duels tegen Noordwijk, Achilles Veen, Swift en Ter Leede voor de boeg.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto: Orange Pictures/Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)