Ajax mag na zege bij Sliedrecht nu wel drie punten bijschrijven

Het heeft even geduurd vanwege de ‘vernietigde’ gewonnen wedstrijd tegen Haaglandia, maar de eerste drie punten voor Ajax van dit seizoen zijn een feit. Op visite bij Sliedrecht kende de formatie van trainer Jorg Smeets weinig problemen: 1-3. De Amsterdammers houden door de zege aansluiting met de middenmoot in de zaterdag hoofdklasse A.

”Een terechte degelijke zege van ons. Verdedigend stond het erg goed bij ons met Berry van t’Land als uitblinker. Ik vind wel dat je in een wedstrijd als dit meer goals moet maken en dat je nul moet houden. Je kon merken aan het niveau dat Sliedrecht via de nacompetitie is gepromoveerd”, blikt Smeets terug.

Ajax kwam goed uit de startblokken in Sliedrecht. Na drie minuten openden de bezoekers via Bilal el Amrani al de score. De van Odin’59 overgekomen middenvelder vond na een één-twee met Jack van Moerkerk de korte hoek: 0-1. Halverwege het eerste bedrijf zat Ajax al op rozen. Uit een steekbal van Joost Heij maakte Stanley Akoy geen fout: 0-2.

Hierna kon Ajax zichzelf verwijten dat het het duel niet voor de pauze al besliste. Smeets: ”We hadden bij de rust zeker met 0-4 voor moeten staan. Onder andere Heij liet een goede kans liggen. Na rust gingen we qua spel op dezelfde voet verder en viel de derde treffer wel.” Reda Kharchouch sneed naar binnen en zorgde in de verre hoek namelijk voor de 0-3.

In het verdere verloop van de tweede helft had Ajax de score nog kunnen vergroten via onder meer invaller Rowendy school, maar een vierde treffer kwam er niet. Wel kreeg Ajax nog een treffer tegen. Arif Irilmazbilek redde vanaf elf meter de eer voor Sliedrecht: 1-3. ”Een overdreven pingel. Van Moerkerk wil de bal weg schieten en raakt daarbij een speler. Ongelukkig, bij 0-0 had ie m niet gegeven.”

De eerste drie punten verder kwamen niet meer in gevaar voor Ajax. Volgende week komt Zwaluwen V uit Vlaardingen op bezoek. ”Een thuiswedstrijd tegen een ploeg die onder ons staat. Dat soort wedstrijden moet je gewoon winnen. Daar heb ik vol vertrouwen in. We hebben een leuke groep en maken een goede ontwikkeling door. De weg omhoog is ingezet.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Archieffoto: Ricky SportPhotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)