Ajax makkelijk langs DVVA

Ajax heeft vandaag een gemakkelijke 5-0 overwinning geboekt op DVVA en herstelde zich daarmee van de nederlaag vorige week bij VVZ’49. In Amsterdam Zuid Oost kwam DVVA er niet aan te pas en de ploeg lijkt degradatie niet meer af te kunnen wenden. Ajax daarentegen deed wat het moest doen om de titel te pakken.

Ajax had de gehele wedstrijd het initiatief en DVVA mocht hopen op sporadische uitvallen. Na 23 minuten was het Dennis Kaars die de hoop van DVVA snel de kop indrukte door de 1-0 aan te tekenen. DVVA beet nog even van zich af en Arian van Diermen raakte zelfs nog de paal. Voor rust viel echter het doek voor DVVA toen Dennis Kaars wederom van dichtbij de 2-0 aantekende en Laurens ten Heuvel goed doorzette en de 3-0 maakte.

Na rust bleef er hetzelfde spelbeeld. DVVA probeerde wel iets, maar Ajax was gewoonweg te sterk. In de 60e minuut maakte Sergio Parris er 4-0 van en het slotakkoord was weer voor Dennis Kaars die de einduitslag op 5-0 bepaalde.

DVVA kon dus niet voor een verassing zorgen vandaag en draait een zeer matig seizoen. Ajax blijft de favoriet om volgend jaar in de hoofdklasse te spelen.