Ajax meldt zich door winst op Achilles’29 in middenmoot

Voor de tweede week op rij heeft Ajax geen fout gemaakt tegen een laagvlieger. Na de 2-5 overwinning van vorige week bij De Dijk werd nu Achilles’29 verslagen. Door een 2-0 zege nestelen de Amsterdammers zich steeds meer in de middenmoot van de Derde Divisie zaterdag.

Eerder dit seizoen ging Ajax in Groesbeek in de fout (2-1) en dat wilde de ploeg van Yuri Rose niet nog een keer laten gebeuren. Vanaf de eerste minuut werden de bezoekers onder druk gezet. Al vrij snel resulteerde dit in een uitstekende kans voor Kenneth Misa Danso, die enigszins uit balans zijn schot niet de juiste richting kon meegeven. Na een kleine twintig minuten overtuigend voetbal met kansen voor Siver Abdulrahman (kopbal) en Ricardo Fransberg (schot op de vuisten van de doelman) begon de Amsterdamse storm iets meer te liggen.

Achilles’29 was slechts sporadisch in de buurt van het doel te vinden. Een schot van Kadir Uska, dat rakelings naast ging, bleek hun enige kans in de eerste helft. Na de rust deed Ajax er weer een schepje bovenop. Doelman Hauptmeijer moest redding brengen op schoten van Mitchell Burgzorg en Bart Spil. De energieke start aan de tweede helft werd in de 49ste minuut beloond met de openingstreffer. Ralph Jurka brak door de Groesbeekse defensie en passeerde Hauptmeijer met een droge knal: 1-0.

De bezoekers probeerden wat plaagstootjes uit te delen. Zo dwong Alper Yaldiz doelman Stephan Veenboer tot een knappe redding. Twintig minuten voor tijd trok Ajax de touwtjes weer strak in handen en was het nadrukkelijk op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Daar kreeg het ook kansen op, maar Misa Danso en Abdulrahman kregen hun inzetten niet tussen de palen. Zes minuten voor tijd was het wel raak. Een haarscherpe voorzet van debutant Illias Boudouni werd bij de tweede paal binnen gegleden door Abdulrahman: 2-0.

De drie kostbare punten brengen de Amsterdammers naar de elfde plek. De voorsprong op de nacompetitiestreep is inmiddels al elf punten. Over twee weken gaat Ajax op bezoek bij een andere laagvlieger: nummer voorlaatst Eemdijk. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmaker
Foto’s Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)