Home / slideshow / Ajax moet wederom genoegen nemen met gelijkspel

Ajax moet wederom genoegen nemen met gelijkspel

Na de teleurstellende 2-2 tegen SDV Barneveld moest Ajax zaterdagmiddag naar Apeldoorn en wil Ajax de top 3 inzicht houden dan moest er gewonnen worden. Maar dat is voor het huidige Ajax allang geen ABC’tje meer, want de resultaten zijn wisselvallig.

Toch op deze schitterende herfstdag omgeven door de prachtige locatie waar het sportpark zich in bevindt was de start bijna spectaculair voor de Amsterdammers. Want al in de vierde minuut kon Timo van Roemburg uithalen na een misverstand in de CSV-verdediging. Maar via de binnenkant van de paal kwam de bal weer het veld in. In het restant van de eerste helft grossierden beide teams in slordigheden, al waren er toch ook nog waardig wat dreigende momenten voor beide doelen.

Zo ook in de 16e minuut, toen Ruben Zandwijken en hard schot moest pareren van Jelle Macarè , drie minuten later gevolgd door  een ouderwets hotseknots moment in de CSV-defensie. Het voetbal was dan inhoudelijk niet best en rommelig, maar het werd nooit saai. In de 30e minuut voorkwam Zandwijken andermaal dat de thuisclub op voorsprong kwam. Na een goede inleidende actie van Rik Vlutters kon Jeremy Jonker hard uithalen, maar meer dan een corner leverde deze goede kans niet op. Het was de thuisclub die Ajax regelmatig in verlegenheid bracht. In de 38e minuut zagen we en sporadische goede actie over de vleugel via Keina Yamaguchi. Zijn voorzet werd ternauwernood uit de doelmond gehaald voordat Ajax kon afdrukken. Op slag van rust kreeg CSV Apeldoorn loon naar werken, want het had in de eerste helft gewoon iets meer grip op het duel. Het was Delano Grootenhuis die de bal aannam na een pass van Jeremy Jonker. Grootenhuis draaide zichzelf vrij en kon hard uithalen voor de 1-0.

Na de pauze kwam Roy Deken in het veld en met ook wat omzettingen zagen we daarna en geheel ander Ajax acteren. Toch kwam Ajax in de 51e minuut nog goed weg, toen Levi Tuasela de buitenkant van de paal raakte. Maar het liep vervolgens gewoon beter bij Ajax. De inbreng van Deken deed het elftal goed en ook het middenveld van Ajax was beter bezet. Zo kregen de Amsterdammers steeds meer de overhand en de grip op de wedstrijd terug. Het veel betere Ajax in de tweede helft kreeg nu zelf de beloning toebedeeld, zoals in de eerste helft dat bij CSV het geval was. Na een prima actie bij de achterlijn van Atilla Yildirim hield hij ook oog voor de vrijstaande Rydell Poepon, die daarna droog en hard uithaalde voor de 1-1.

Gek genoeg stortte CSV niet in en bleef enthousiast meevoetballen. Zo ook in de 67e minuut, toen Cem Köse rakelings over schoot. Ajax wisselde aanvallend verder en met Tristan Buis en Kaj de Jong werd er gejaagd op de voorsprong en dus de drie punten. Die doelstelling werd bijna in de 69e minuut behaald, toen Timo van Roemburg ten koste van uiteindelijk en corner de 1-2 op zijn schoen had. Het levendige duel kon nog alle kanten op gaan want de plaagstootjes die de Rood-Gelen uitdeelden mochten niet onderschat worden. Toch kreeg het veel overtuigender spelende Ajax in de 79e minuut de ideale gelegenheid op de 1-2. Invaller Tristan Buis werd over de knie gelegd in de 16 meter en dus mocht Atilla Yildirim gaan aanleggen vanaf 11 meter. Hard en meedogenloos moest doelman Dean Bredewolt vervolgens toezien dat de 1-2 op het scorebord verscheen. Het had twee minuten later over en uit moeten zijn, toen Tristan Buis een ideale kans kreeg via Kaj de Jong, maar de bal ging naast. Ajax kreeg vervolgens in de 85e minuut een hele dure rekening gepresenteerd. Na een onnodige overtreding mocht invaller Nigel Michels aanleggen vanaf 20 meter en zijn vrije trap vloog perfect in het netje achter Ruben Zandwijken voor de 2-2.

In de slotfase kon het wederom nog alle kanten op gaan, maar uiteindelijk bleef de 2-2 op het bord staan en na 90 minuten voetbal waarin CSV Apeldoorn voor rust iets beter was en na de pauze Ajax kon men leven met deze uitslag. Maar opnieuw liet Ajax dure punten liggen in de strijd om aansluiting te houden.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in een pikant duel, want dan komt promovendus en stadgenoot WV-HEDW op bezoek met onder andere de gebroeders Moerkerk, die een verleden hebben bij Ajax. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Tekst: Marcel Wagenmakers

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)