Home / Algemeen / Ajax na nederlaag tegen Barendrecht gedegradeerd uit Topklasse

Ajax na nederlaag tegen Barendrecht gedegradeerd uit Topklasse

Het Topklasse-avontuur van Ajax blijft voorlopig beperkt tot één seizoen. Door een 0-3 nederlaag tegen Barendrecht is degradatie voor de ploeg van Bart Logchies twee wedstrijden al een feit. De achterstand van de hekkensluiter op de nacompetitieplaats is gegroeid tot zeven punten.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ajax kreeg via Kid Ronday een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd gered door doelman Marc van Splunter. Daarvoor schoot Rodney Weverling al voorlangs. Barendrecht was zelf ook gevaarlijk via Daniel Esajas die op Ajax-sluitpost Danny Been stuitte.

Na de rust was het meteen wel raak voor de gasten via Joey Jongman. Ronday had de kans op de gelijkmaker, alleen ging zijn kopbal tegen de lat. Aan de andere kant was Barendrecht wél trefzeker via Mahmut Sönmez: 0-2. Ajax kwam niet veel later opnieuw de kans om te scoren, maar nu raakte Lars Middelwijk de lat. De Amsterdammers kwamen zelf niet tot scoren en zagen Sönmez tien minuten voor tijd de eindstand op 0-3 bepalen.

Door de nederlaag blijft Ajax hekkensluiter en is de achterstand op ONS Boso Sneek – dat op een nacompetitieplek staat – gegroeid tot zeven punten. Daarmee is de degradatie een feit en keren de Amsterdammers, volgend seizoen onder leiding van Jorg Smeets, terug in de Hoofdklasse.

Foto boven: Rob van Vliet

Send this to a friend