Ajax na rust met wat geluk langs VVA ‘71

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft de overwinning van vorige week een goed vervolg gegeven in Achterberg. Op bezoek bij VVA ’71 was de ploeg van Jorg Smeets met 0-3 te sterk. De drie doelpunten van de Amsterdammers vielen pas in de tweede helft.

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. VVA ’71 kreeg enkele kansen om de score te openen, maar liet dit na. Doelman Rolf Hazelaar wist zijn doel schoon te houden bij pogingen van Anouar Tmim en Jos Henken. Zo bleef het scorebord halverwege ongewijzigd in Achterberg.

Na de rust deed Ajax wat VVA ’71 niet lukte: de score openen. Een aanval van de Amsterdammers eindigde bij aanvoerder Kevin de Visser, die na zeven minuten in de tweede helft de gasten op voorsprong bracht. Nog geen twee minuten later werd die voorsprong verdubbeld toen Kenneth Misa-Danso met zijn snelheid optimaal profiteerde van een zachte terugkopbal van Mourad Marbouh: 0-2.

De wedstrijd was daarmee al snel na de rust gespeeld. VVA ’71 kon op eigen veld nog maar weinig creëren en Ajax speelde de wedstrijd goed uit. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Opnieuw gaf VVA ’71 een cadeautje weg aan de gasten. Doelman Dennis Vinken gooide de bal plots in de voeten van Donny van der Dussen, die geen medelijden kende en voor de 0-3 tekende.

Door de overtuigende overwinning klom Ajax op de ranglijst. De ploeg van Jorg Smeets staat nu met zeven punten op een vierde plaats in de Hoofdklasse A. De achterstand op koploper Swift bedraagt vijf punten. Volgende week gaan de Amsterdammers in Heemskerk op bezoek bij nummer twee ODIN ’59.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt