Ajax na winst op Sportlust dichter bij nacompetitie

Ajax heeft bij Sportlust’46 drie belangrijke punten gepakt. Het werd 2-3 voor de Amsterdammers. De ploeg van Bart Logchies staat nu samen met DVS’33 wat steviger op de derde  plaats. De voorsprong op de Huizen, dat vijfde staat, bedraagt zeven punten. De derde en vierde plaats zijn normaliter voldoende voor het halen van de nacompetitie.

Dat het bij rust nog 0-09 stond was een wonder want Ajax kreeg voldoende kansen om in het eerste bedrijf de score al te openen. Trainer Bart Logchies: “ We speelden behoorlijk in de eerste helft en hadden ook voldoende kansen. Dennis Kaars kreeg twee grote kansen en had Kenneth Misa-Danso had zelfs een strafschop moeten krijgen. Ook Sergio Cameron kwam nog een keer goed vrij voor de goal.”

Sportlust kwam er in de eerste helft eenmaal gevaarlijk uit maar doelman Danny Been voorkwam een treffer.  Sportlust, dat vecht tegen degradatie, kwam op het zware veld met haar fysieke spel binnen de minuut in de tweede helft op voorsprong. Logchies: “We stonden na een verre inworp gewoon niet op te letten .” Nog geen vijf minuten later was het al weer gelijk. Yuri Rose kon op aangeven van Kaars voor de 1-1 zorgen.

Cameron was ondertussen gewisseld. Een tik op zijn enkel zorgde er voor dat de aanvaller niet verder kon. Zijn vervanger Kid Ronday  stond amper in het veld of zijn voorzet werd door Rose tot doelpunt gepromoveerd (1-2). Logchies: “Sportlust brachten wat lange mensen is en ik bracht met Peter Post wat extra lengte achterin. Hij heeft het prima gedaan. Helaas konden we geen gebruik maken van de extra ruimte die we kregen.”

En dat leek Ajax duur komen te staan.  Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg  na een ongelukkige actie van Kevin de Visser op 2-2. De centrale verdediger raakte de hak van de spits die vervolgens ten val kwam. Een strafschop was het gevolg. Jorn Uittenboogaard versloeg Danny Been.

Maar dan is er altijd nog Dennis Kaars. De topscorer van de Amsterdammers zorgden er voor dat de ploeg van Logchies er verdiend met de winst van door ging. In de tachtigste minuut scoorde Kaars op aangeven van Misa-Danso de 2-3.

Logchies: “ Sparta Nijkerk en Quick Boys hebben ook gewonnen dus wij richten ons op de derde/vierde plaats. Maar dat is voor latere zorg. We gaan ons nu voorbereiden  op de bekerwedstrijd tegen AFC van aanstaande zaterdag.”

Het beker duel tussen Ajax en AFC is volgende week onze wedstrijd van de week. Voor alle uitslagen en de stand in de hoofdklasse kunt u terecht op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.