Home / Algemeen / Ajax na zege op VVA’71 voor 99% zeker in de nacompetitie

Ajax na zege op VVA’71 voor 99% zeker in de nacompetitie

Het moet wel heel raar lopen wil zaterdag Hoofdklasser Ajax zich niet plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de Topklasse. De ploeg van Bart Logchies won zonder veel problemen met 1-4 bij VVA’71. Dennis Kaars scoorde weer twee keer.

Door de verrassende nederlaag van koploper Sparta Nijkerk is de strijd om de titel ook nog niet beslist. Quick Boys volgt op vier punten en ontvangt volgende week Nijkerk in eigen huis. Ajax, dat derde staat op negen punten, kan wel eens een cruciale rol gaan spelen in die strijd om de titel. Dennis Kaars: “Als Quick Boys volgende week wint is het nog een punt verschil en op de laatste wedstrijddag spelen wij tegen Nijkerk.”

Kaars: “Maar we kijken natuurlijk naar ons zelf. Tegen VVA, dat nergens meer voor speelde hadden we het vandaag erg makkelijk. Ze speelde met een verdediging die graag vooruit wilde en dat gaf ons de nodige ruimte. Daar hebben we goed van geprofiteerd.”

DSC_2141

Halverwege de eerste helft maakte Glenn van Zoolingen de openingstreffer. Abdulrahman speelde in op Kaars die Misa Danso bereikte. De voorzet vanaf de linkerkant werd dor Van Zoolingen goed ingeschoten (0-1). Vlak voor rust besliste Kaars al de wedstrijd door de 0-2 te maken. Kaars: “ Een goede en verre uittrap van Danny Been viel ver hun defensie heen. Ik kon zo doorlopen naar de keeper en simpel scoren. De (neutrale) grensrechter vlagde nog wel, maar gelukkig snapte de scheidsrechter de regels wel en keurde hij hem terecht goed.”

Na rust werd al snel 0-3. Een bal in het strafschopgebied van VVA werd niet goed weggewerkt, Kaars ontving de bal op zijn borst en zijn schot werd door een hand geblokt. Cameron schoot de toegekende strafschop feilloos binnen. De vierde treffer kwam wederom op naam van Kaars. De spits die volgend seizoen bij De Dijk speelt, zag een schot van Yuri Rose worden geblokt en reageerde attent. Kaars: “De keeper kwam vervolgens zijn doelt uit en ik kon de bal over hem heen wippen en de 0-4 maken.”

Rose

Twee minuten voor tijd bepaalde Eikenberg de eindstand op 1-4. Ajax dat zes punten voor staat op de nummer vier, DVS’33, kan de nacompetitie nu bijna niet meer ontgaan. Kaars: “Nijkerk en Quick Boys hebben al een periode. Wij staan ruim derde dus zullen altijd een periode overnemen. Volgende week kunnen we daar helemaal zeker van zijn als we thuis van DVS winnen. Eigenlijk ga ik er al van uit dat we om promotie gaan spelen. De vierde plaats is denk ik genoeg, al weet je het nooit, Vorig jaar eindigden we als derde en hadden we helemaal niets. Volgende week dus maar gewoon winnen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Rob van Vliet

Send this to a friend