Ajax neemt punt mee uit Hardenberg

Ajax heeft een punt uit Hardenberg meegenomen. Op bezoek in Overijssel speelde de ploeg van Bart Logchies met 1-1 gelijk tegen HHC Hardenberg. De Amsterdammers kwamen via Mimoun Eloisghiri nog aan de leiding, maar zagen HHC Hardenberg twee minuten voor tijd dankzij Sargon Gouriye nog op gelijke hoogte komen.

In de eerste helft waren de kansen voor de thuisploeg, maar wist Ajax-doelman Maurits Schmitz zijn ploeg goed op de been te houden bij pogingen van Dennis Krohne, Hielke Penterman, Glenn Kobussen en Thomas Bakker. Voor Ajax zat er niet meer in dan een schot van Mimoun Eloisghiri dat gepakt werd door doelman Sander Danes.

Na rust nam Ajax het heft in handen. Dit leidde na ruim een uur spelen zelfs tot de openingstreffer van Eloisghiri (0-1). Het was een wake-up call voor Hardenberg, dat de jacht op de gelijkmaker opende. Rob van der Leij en Willem Lanjouw waren met grote kansen niet trefzeker, maar na een schot van invaller Sargon Gouriye moest doelman Schmitz alsnog de gelijkmaker incasseren (1-1).

Door het gelijkspel wacht Ajax nog altijd op de eerste overwinning sinds 27 september (1-0 tegen Genemuiden, red.). Na elf wedstrijden staat de promovendus op een tiende plaats, slechts twee punten boven de degradatiestreep. Volgende week wacht op De Toekomst laagvlieger Excelsior Maassluis.