Ajax onderuit bij hekkensluiter d’Olde Veste ’54

Na een prima start van het seizoen is Ajax de afgelopen weken ver weg gezakt. Het pakte vorige week wel een punt in de Amsterdamse derby met Swift, maar de ploeg heeft het al een tijdje lastig. Ajax is daardoor afgezakt richting het rechterrijtje. Een bezoek aan hekkensluiter d’Olde Veste ’54 in Steenwijk moest het begin van de weg omhoog betekenen, maar dat lukte niet.

De eerste kans van de wedstrijd was nog voor Ajax, maar de Amsterdammers stuitten op de doelman van de thuisploeg. De eerste help verliep verder zonder al te grote kansen aan beide kanten. Uit een corner werd het een paar minuten voor rust 1-0 voor d’Olde Veste. Na een scrimmage viel de bal binnen. Het was onduidelijk wie de maker was van de goal. Er werd ook nog even gedacht aan een eigen doelpunt, maar de scheidsrechter noteerde de goal uiteindelijk op naam van Bas de Vries.

In de tweede helft was d’Olde Veste ’54 via Kwant dicht bij de 2-0, maar zijn fraaie poging raakte de lat. Tien minuten voor tijd werd het even onrustig en moest Dico Koppers het veld verlaten met rood. Ajax moest dus met tien man verder op jacht naar de gelijkmaker. Daar slaagde de ploeg van Sander Middelbeek niet in, het bleef bij 1-0.

Dankzij de zege is d’Olde Veste ’54 van de rode lantaarn af, Ajax bezet nu de elfde plaats in de Vierde Divisie Zaterdag B. Volgende week sluit de ploeg het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Berkum, dat twaalfde staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B