Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax onderuit in Heemskerk

Ajax onderuit in Heemskerk

Ajax ging zaterdagmiddag op bezoek bij Odin ’59. Vorig jaar werd er gewonnen in Heemskerk, maar meestal heeft Ajax het er moeilijk. Zo ook dit jaar: 1-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

De Amsterdammers begonnen nog overtuigend. Al in de 4e minuut was Glenn van Zoolingen zeer dreigend met en kopbal na een corner. Maar de bal ging ruim en meter naast. De waslijst aan blessuregevallen bij Ajax werd in de 15e minuut weer wat langer, toen Marijn Sterk het veld moest verlaten zijn vervanger was Chavez Uitenwerf. De thuisclub, die maar mondjesmaat op de Ajax helft te vinden was, was toch in de 19e minuut dichtbij de openingstreffer. Nicky Eekhout raakte met een halve volley de lat. Ajax had het meeste balbezit en domineerde het wedstrijdbeeld, maar moest attent blijven voor het typische Odin ‘59 spelletje: lange bal naar voren en dus snel omschakelen. Ajax had zijn zaakjes gelukig op orde en was in de 29e minuut wederom via een corner dichtbij de 0-1, toen Jake Wollgarten net naast kopte.

Een voorsprong voor Ajax lag in de lijn der verwachting. De ploeg kwam opnieuw dichtbij via Ricardo Fransberg. Ex-Odin speler Mitchel Bormann gaf een goede steekbal richting Fransberg, maar doelman Joost Meendering reageerde attent. Toch kreeg Ajax vier minuten voor rust het welbekende Heemskerkse deksel op de neus. Na en afgemeten corner kon Jim Hulleman boven iedereen uitspringen om zo de 1-0 binnen te koppen. Dat was ook de ruststand.

Na rust kwam het duel niet echt meer op gang. Ajax wilde wel maar miste het vernuft om openingen te vinden en Odin ‘59 bleef geduldig zoeken naar momenten die er steeds meer kwamen. Want Sietse Brandsma was daar al in de 62e minuut bijna succesvol in, maar zijn kopbal verdween maar net over. Ajax had nog steeds veel balbezit, maar het wist het Odin niet meer echt lastig te maken. Met invallers Ralph Jurka en Koen Blommestijn, vorige week matchwinner, wilde Ajax nog iets forceren, maar dat lukte niet meer. Tien minuten voor tijd had Odin de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar Jim Hulleman kopte uit een corner op de lat. De 1-0 bleek echter genoeg voor Odin.

Volgende week sluit Ajax de eerste seizoenshelft af tegen Excelsior ’31.

Met dank aan Marcel Wagenmakers

Foto: Orange Pictures

Scorende Ajax-debutant Blommestijn: “Een droom die uitkomt”

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend