Ajax ontdoet zich van SDC Putten en pakt eerste winst

Ajax heeft haar eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. Op Sportpark de Toekomst was de equipe van trainer Jorg Smeets met 2-1 de baas over SDC Putten. Goalgetter van de laatste weken Joost Heij en Donny van der Dussen waren verantwoordelijk voor de treffers van de zaterdag Hoofdklasser.

De thuisploeg, met verdediger Peter Post weer terug binnen de gelederen, startte voortvarend. De Amsterdammers zetten de bezoekers uit Gelderland vast op hun eigen helft en kregen in de openingsfase de eerste kansen. Post en Cusell vonden het net, maar scheidsrechter Jobse keurde beide doelpunten terecht af vanwege duwen en buitenspel. Ajax hield hierna een overwicht zonder verder grote mogelijkheden af te dwingen.

Ajax-SDC Putten 19-09-2015 (2)

Halverwege de eerste helft kroop SDC Putten wat meer uit haar schulp. Het leverde gevaar op voor het Ajax-doel. Justin van Groen kopte rakelings naast uit een corner van Quincy van de Leuv en een volley van Rocco Keizer mistte kracht. Ajax nam vervolgens weer het heft in handen. Een verraderlijk schot van Kenneth Misa-Danso werd uit de linkerhoek getikt. De vleugelaanvaller stond even later in de basis bij de openingstreffer. Misa-Danso bereikte met een steekbal Joost Heij die eenvoudig voor zijn vierde competitiedoelpunt zorgde. De voormalig speler van AFC had voor de rust nog een enorme kans, maar vond dit keer doelman Manuel Hoogewoning op zijn weg.

Na de pauze kwam Ajax wederom goed uit de startblokken. Een Putten-verdediger zat tussen een inzet van Kevin de Visser en een kopbal van Peter Post werd van de lijn gehaald. Ajax gaf deze sterke fase echter geen goed vervolg en liet SDC Putten wat meer in haar spel komen. Tot grote mogelijkheden leidde het niet voor de gasten. Ook Ajax, dat gedurende de tweede helft slordiger werd in de combinaties, creëerde weinig.

Ajax-SDC Putten 19-09-2015 (Kevin de Visser)

In de slotfase viel er wel meer te genieten. Na goed terugleggen van Cusell tekende Donny van der Dussen met een fraaie boogbal vanuit de tweede lijn voor de 2-0. Een minuut later knikte Keizer uit een corner de aansluitingstreffer tegen de touwen. Putten kon in de blessuretijd echter niet door drukken en Ajax maakte nog de meeste aanspraak op een doelpunt. Een schot van Deen van Embricqs zeilde net naast, waardoor er niets meer veranderde aan de score.

De eerste winst is binnen voor Ajax. Smeets zag ondanks de verdiende zege wel verbeterpunten. “Ik vond dat wij toen zij in de tweede helft de druk op voerden, te vaak kozen voor de lange bal en te weinig voor de combinatie. Dan krijg je een duel waar je om de tweede bal gaat spelen en dat is tegen zulke ploegen lastig. Ook moeten we man-meer-situaties beter uitspelen.”

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)