Home / Algemeen / Ajax ontdoet zich zonder te imponeren van VVA/Spartaan

Ajax ontdoet zich zonder te imponeren van VVA/Spartaan

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de laatste zestien van de districtsbeker. De ploeg van Jorg Smeets was met 1-3 te sterk voor zondag vierdeklasser VVA/Spartaan.

Goed was het allerminst. ‘Snel vergeten en weer doorgaan’ valt beter op z’n plaats. “Het was slecht”, oordeelde Smeets. “Je hoopt dat sommige spelers extra ritme op kunnen doen en in zulke wedstrijden zich proberen te bewijzen of iets te laten zien, maar dat was niet het geval. Ik kan wel allerlei dingen over het veld gaan roepen, alleen heeft dat na een tijdje geen zin meer. We zijn door en daar kunnen we het beter bij laten.”

Het was erg mat, pover en er werd een te laag tempo gehanteerd door Ajax. Van ‘stuk spelen’, zoals Smeets zijn ploeg meermaals opdroeg, was geen sprake. Het leek meer op ‘stukbijten’ op VVA/Spartaan, dat zich niet zomaar gewonnen wilde geven. De thuisploeg kreeg zelfs brutaal de eerste kans van de wedstrijd. Oscar Arts zocht het doel echter te hoog.

Vervolgens dicteerden de gasten het duel. Een verdwaalde voorzet van Lars Middelwijk keerde via de binnenkant van de verre paal uit het doel, Stanley Akoy stuitte na een goede versnelling op de sterk keepende Marcel Ons en schoot even later ook voorlangs. Na ruim een halfuur werd de ban doorbroken. Uit een hoekschop van Maurice Renger kopte Bilal el Amrani raak: 0-1.

In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Bij Ajax leek het plichtmatig te worden en hoewel VVA/Spartaan het dapper bleef proberen, was de vierdeklasser vooral fysiek niet bij machte de gasten serieus onder druk te zetten. Op een spaarzame uitval na. Bilal Lakbila dook vrij op voor het doel, maar had het vizier niet op scherp, en Danny Claver vond na een fraaie actie doelman Jan Ziere op zijn weg naar een treffer.

Op dat moment stond het al 0-2. Opnieuw was Renger de aangever, door een diepe bal binnen te houden, en tikte Ricardo Fransberg van dichtbij binnen. De aanvaller werd direct daarna gewisseld voor Celso Uhlenbeek, die het derde Ajax-doelpunt voor zijn rekening nam. Een kleine twintig minuten voor tijd reageerde hij alert op een rebound nadat een actie van Akoy opnieuw in schoonheid strandde.

Invaller Yassine el Haddad wist nog de spreekwoordelijke eer te redden voor VVA/Spartaan, dat het duel vanwege blessures zelfs met negen man moest uitspelen. De 1-3 eindstand kan Ajax maar het best zo snel mogelijk vergeten om de draad zaterdag in de competitie weer op te pakken met de verre uitwedstrijd naar Aalten (AZSV) op het programma.

Kijk hier voor alle uitslagen in de vierde ronde van de districtsbeker.

Foto’s Richard Maertens

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)