Home / Algemeen / Ajax op doelsaldo eruit
Ondanks de 8-0 zege werd Ajax de nacompetitie onthouden op doelsaldo

Ajax op doelsaldo eruit

De zaterdagamateurs van Ajax hebben het seizoen in stijl afgesloten. Op de laatste speeldag werd Volendam met 8-0 verpletterd. Een uitslag die alle uitslagen over het hele seizoen overtreft en nog eens aangeeft dat als het erop aankomt, Ajax tot veel in staat is. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Volendam zijn volledige medewerking gaf aan Ajax dat met acht treffers eigenlijk nog karig beloond werd.

Met nog meer scherpte had de ploeg van trainer Bart Logchies de ploeg van Volendam trainer Edwin Keizer volledig kunnen fileren tot op de graat. Vooral in de tweede helft kreeg Ajax kans op kans maar verzuimde om het doelsaldo stevig omhoog te vijzelen. Volendam dat een ongenadig pak slaag kreeg mag nu via een beslissingswedstrijd tegen ARC proberen rechtstreekse degradatie te ontlopen. In het gunstigste geval blijft er dan het spelen van P/D wedstrijden over. Een trieste afgang voor de Volendammers die nog niet zo lang geleden een gevreesde tegenstander waren voor elke tegenstander.

Foto Rob van Vliet: Laurens ten Heuvel en Kevin Visser strijden om de bal
Foto Rob van Vliet: Laurens ten Heuvel en Kevin Visser strijden om de bal

Bij Ajax was Dennis Kaars die volgens eigen zeggen, op een prettige manier het seizoen succesvol afsloot. Met drie treffers nam hij een belangrijk aandeel in de monsterscore, maar was toch niet geheel tevreden over het totaal beeld van het afgelopen seizoen. ,,Het is natuurlijk lekker om persoonlijk het seizoen af te sluiten met drie treffers. Niks mis mee. Kijk ik naar het totale plaatje, ben ik toch wat teleurgesteld dat we geen enkele prijs hebben behaald. Een periodetitel had niet misstaan. Als ik heel eerlijk moet zijn hebben we teveel weggegeven en hebben we het vooral tegen Montfoort laten liggen. Jammer, want er had volgens mij meer ingezeten dan de derde plaats waarop we nu geeindigd zijn. Verder ben ik blij dat we het seizoen op een spectaculaire manier hebben afgesloten’’.  Voor Dennis Kaars die bij Ajax blijft en tal van aanbiedingen op zak had van ondermeer enkele topclubs, dus geen hoofdprijs laat staan een andere prijs die hij graag had willen binnenhalen. Met gemengde gevoelens zit het seizoen ervoor hem op en kijkt hij alweer uit naar het volgende seizoen waarin Ajax zich al behoorlijk versterkt heeft met nieuwe spelers.

Ondanks de 8-0 zege werd Ajax de nacompetitie onthouden op doelsaldo
Ondanks de 8-0 zege werd Ajax de nacompetitie onthouden op doelsaldo

In de eerste helft stond de ploeg van Bart Logchies na ruim een half uur spelen al op een comfortabele voorsprong door treffers van Kaars 1-0, Cameron 2-0 (strafschop), Van den Beld 3-0, Cameron 4-0 en Foppen 5-0. Ajax was oppermachtig tegen een zwak verdedigend Volendam dat zich nauwelijks staande kon houden tegen zoveel aanvallend geweld van de thuisclub. In de tweede helft bleef Ajax doorgaan met waar het was gebleven en voegde nog drie treffers aan het totaal toe. Het werd door Kaars 6-0, Misa-Danso 7-0 en Kaars 8-0 (strafschop). Ajax dat deze middag zoveel ruimte kreeg had met gemak de dubbele cijfers kunnen halen. Zover kwam het niet en bespaarde Volendam een afgang wat de ploeg van Edwin Keizer dit seizoen nog nier eerder had meegemaakt. Ajax liet nog eenmaal zien dat het kan voetballen als het moet. Het gebeurde te weinig en had tot gevolg dat er zelfs geen klein feestje te vieren was, of het moet de monsterscore zijn waarmee een streep gezet werd onder een toch wel teleurstellend seizoen.

Doordat DOVO verloor van ARC ging de derde periode op doelsaldo naar Odin’59. Ajax dat derde werd in de reguliere competitie grijpt dus naast alle prijzen.

Verslag Freek Louis
Forto’s Rob van Vliet