Ajax opnieuw onderuit

Ajax heeft vandaag opnieuw een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De ploeg van Bart Logchies ging met 2-1 onderuit bij Montfoort, de voormalige topklasser. Het verhaal gaat zich herhalen. Ajax speelt niet slecht, kan vaak domineren, maar haalt niet de volledige winst binnen. Hiermee wordt het verhaal om dit seizoen al de topklasse te halen erg moeilijk. Het eerstvolgende competitieduel tegen VVA’71 zal cruciaal worden in dit verhaal.

Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Dennis Kaars, de spits van Ajax, die zijn visie op de wedstrijd gaf. Ondanks dat hij zelf scoorde, kon zijn ploeg niet de drie punten meenemen uit Montfoort.

Kaars:’In de eerste helft lag het spel veelvuldig stil door blessures. Niet allen bij ons, waar Siver Abdulrahman uitviel, maar ook bij de tegenstander. Hierdoor was er niet veel sprake van voetbal. We komen daarbij ook nog ongelukkig op achterstand. Wouter van der Molen speelt terug op onze keeper Tim Orlowski. Tim glijdt uit en Montfoort kon de bal zo intikken. Staan we toch lullig op 1-0 achter.’

Kaars kan zelf voor de gelijkmaker zorgen als hij in de 40ste minuut de 1-1 maakt.
Kaars:’Ja, dan ga je met vertrouwen de tweede helft in, waarin wij beter gingen voetballen. En we hadden pech. Een voorzet van ons wordt met de hand weggetikt door Montfoort, anders had Michiel Foppen hem waarschijnlijk binnen kunnen werken. Scheids en grens zagen het niet, dat was zuur. Zij hadden trouwens ook wel kansen.’

Toen de wedstrijd op een gelijkspel leek af te gaan, sloeg het noodlot weer toe voor Ajax.
Kaars:’In de laatste minuten krijgen zij een vrije trap. Bij ons wordt ie niet goed weggewerkt en hun linksback kan hem binnenwerken. Staan we weer met lege handen.’

Dat klopt. Ajax verliest met 2-1 en kampt weer met een blessure erbij.

Kaars:’Ja, de lengte die was gehaald, zit nu in de lappenmand. Denny Schenkel, Dustin Huisman, Laurens ten Heuvel en nu dus ook Siver Abdelrahman. Ik hoop dat we na de winterstop compleet raken, dan kan het zomaar een stuk beter gaan.’

Om na de winterstop nog zicht te hebben op promotie wordt het eerstvolgende duel wel erg cruciaal. Directe concurrent VVA’71 komt op bezoek en Ajax zal deze pot moeten winnen om in het spoor van de favorieten te blijven. De medische staf heeft precies twee weken de tijd om iedereen op te lappen.

Foto’s: Rob van Vliet