Ajax overklast CSV Apeldoorn in goede generale voor FC Utrecht

Zaterdag Hoofdklasser Ajax heeft zich uitstekend voorbereid op de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, komende woensdag. De ploeg van Jorg Smeets won overtuigend op bezoek bij CSV Apeldoorn: 2-6.

In tegenstelling tot de moeilijke openingsfase vorige week in en tegen Staphorst nam Ajax in Apeldoorn direct het initiatief. Al in de zesde minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Door middel van een bekeken overstapje van Bilal el Amrani kwam de bal terecht bij Kenneth Misa-Danso, die met een diagonale uithaal voor de 0-1 zorgde. CSV Apeldoorn kreeg geen poot aan de grond en werd verrast door de gretigheid van de Amsterdammers. De thuisploeg mocht doelman Patrick Jansen dankbaar zijn dat hij bij kopballen van Glenn van Zoolingen en Berry van ’t Land erger voor zijn ploeg voorkwam.

Met twintig minuten op de klok lag de tweede treffer wel achter diezelfde Jansen. Stanley Akoy speelde zichzelf knap vrij en bekroonde dit met de 0-2. Nog geen paar minuten later had Van ’t Land zijn ploeg in veilige haven kunnen schieten, maar zijn vrije trap werd uit de hoek geranseld door Jansen. Na een zeer overtuigend eerste halfuur sloop er langzaam wat onzorgvuldigheid in het spel van de gasten. Daar profiteerde CSV Apeldoorn optimaal van via Steven van Es. Toch had Ajax direct haar antwoord klaar, want vlak na de aftrap bracht Akoy de marge weer naar twee: 1-3.

Direct na de rust kon Ajax de wedstrijd helemaal in het slot gooien. El Amrani kwam echter net een teenlengte tekort om de 1-4 binnen te tikken. Bovendien hield doelman Jansen zijn ploeg nog een beetje in de wedstrijd door Zakaria el Biyar en Akoy van het scoren te weerhouden. Na slecht uitverdedigen van CSV Apeldoorn was hij even later wel kansloos bij een schuiver van El Biyar: 1-4.

Nonchalance bij Ajax zorgde ervoor dat de thuisploeg een klein sprankeltje hoop kreeg. In de 71ste minuut mocht Jesse Perdon bij een hoekschop zelfs ongehinderd de 2-4 binnen koppen. Verder kwamen de Apeldoorners niet. In plaats daarvan wist Ajax optimaal te profiteren van het slordige spel van CSV Apeldoorn. Kenneth Misa Danso maakte zijn tweede van de middag (2-5) en invaller Mike van ’t Land bracht met een verwoestende uithaal de 2-6 eindstand op het scorebord.

Door de ruime overwinning heeft Ajax vooral veel vertrouwen getankt in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers staan met zes punten uit de eerste drie duels in de subtop. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Met dank aan Marcel Wagenmakers
Foto Rico Brouwers/CSV Apeldoorn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)